Gezinsuitstap: middeleeuws theaterfestival

Door De Redactie

Volgende week woensdag is het Dag van de Arbeid en dan is iedereen naar goede gewoonte thuis. Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen? Breng op woensdag 1 mei dan eens een bezoekje aan het middeleeuws theaterfestival in Koksijde.

Het middeleeuws ridderfestival speelt zich af in het Abdijmuseum Ten Duinen 1138 in Koksijde en gaat door van 14u tot 18u. Haal de verkleedkledij maar boven want kindjes (én ouders) die verkleed zijn in een prinses, ridder, prins, heks, … mogen gratis binnen.

Tijdens het festival kan je genieten van middeleeuws straattheater, roofvogeldemonstraties , sfeervolle muziek en zoveel meer. Hieronder vind je alvast een kleine selectie uit het activiteitenaanbod.

Inspinazie: De Riddershow – ‘Verliefd’

Ridder Jan keert na jaren kruistochten terug naar het kasteel, waar ridder Marc hem opwacht. Ze vinden dat het tijd is om definitief een dameshart te veroveren. Deze keer besluiten ze de handen in elkaar te slaan en gaan ze samen op zoek naar alle mogelijke manieren om een jonkvrouw te verleiden. De twee ridders kennende, loopt dat natuurlijk niet van een leien kanteel…

Gunzel’s Army

Dit opzwepende gezelschap brengt een wervelende show met middeleeuwse muziek op doedelzakken en slagwerk. De jongleurs en vuurkunstenaars in hun kielzog slaan iedereen met verstomming!

Valkerij Dominique

Arenden, gieren, buizerds en uilen maken het luchtruim onveilig. Sta oog in oog met deze roofvogels en met wat geluk landt er wel eentje op je hand!

Pikzpalace – ‘De Boucherie’

Hoed je voor deze boekverslinders die de ‘verderfelijke’ wereldse literatuur op alle mogelijke manieren proberen te vernietigen. ‘Den Boek ende het Versch Gesleepen Mesch’: jullie zijn gewaarschuwd!

Theater Plansjet – ‘De poppen aan het dansen!’

De steltendans, het kadril, de paardendans … Houten poppen brengen deze traditionele dansen tot leven. Een piraat, Sint Antonius en zijn varken, de marionetten à la planchette doen gekke sprongen op de tonen van de draailier.

Les Contes d’Asphaldt – ‘Den ongekenden Weereld des Heeren Ottfriedt’

De laatste der drakenhoeders gaat op pad met een uitgestorven gewaand maar springlevend en vuurspuwend drakenskelet…

Levend standbeeld – ‘Trolletje’

Je kent ze wel: de kleine, schattige wezentjes met vaak pluizig haar die her en der achter een boom of rots tevoorschijn komen. Dit trolletje weet iedereen te boeien door zijn vriendelijke uiterlijk. Maar pas op, hij is ondeugender dan je denkt!

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Jongeren van 13 tot 18 jaar betalen €3 en volwassenen €5. Wie in middeleeuwse klederdracht komt, mag gratis binnen.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van het evenement: http://nl.tenduinen.be/activiteitendetail.aspx?id=5367

Partner Content