Getty Images

DIY: 6x frisse haakideetjes voor de lente

Door Hanne Bral

Kijk jij ook zo uit naar de lente? Kriebelt het om iets nieuws te haken? Zoek niet verder: met deze frisse haakideetjes haal je het nieuwe seizoen nu al in huis!

6x haken voor de lente

Sommige haakpatronen zijn in het Engels, maar geen zorgen als je Engels wat stoffig is. Gebruik dit handige vertaalschema als hulpmiddeltje!

1. Fruitig buideltje

Dit schattige buideltje in de vorm van een sinaasappel of citroen kun je gebruiken voor kleingeld, je lippenbalsem of andere kleine spulletjes die altijd in je handtas kwijtraken. Ook leuk om aan de boekentas van de kinderen te hangen!

De geschreven instructies en een filmpje (in het Engels) vind je hier.

2. Altijd je drinkfles bij

Je kent het dilemma vast wel: je wilt tijdens een lange wandeling of daguitstap een kleine handtas meenemen om niet te veel te moeten sleuren, maar je wilt ook je drinkfles meenemen om gehydrateerd te blijven. Dan is hier dé oplossing: een gehaakte drinkfleshouder, in een zonnig en zomers geel!

De geschreven instructies (in het Engels) vind je hier.

3. Liefste madeliefjes

Wie wordt er nu niet vrolijk van madeliefjes? Deze gehaakte bloemetjes kun je op kledij naaien, als decoratie op tafel gebruiken of je kunt er een leuke slinger van maken.

De geschreven instructies vind je hier.

4. Frisse plantenmand

In de lente is het ook tijd om je interieur een nodige opfrisbeurt te geven. Daar is deze plantenmand met speelse pompons perfect voor! Plus: de pompons kun je samen met de kinderen knutselen, tijdens een vrije namiddag in de paasvakantie, bijvoorbeeld!

De geschreven instructies vind je hier.

5. Koddige eitjes

Als decoratie op tafel voor je paas- of lentefeest, aan een cadeautje of in de paasboom: deze mini-eitjes zijn o zo schattig én veelzijdig!

De geschreven instructies vind je hier.

6. Fleurige onderzettertjes

Mooie onderzettertjes zorgen er niet enkel voor dat er geen krassen of vlekken op je tafel komen, ze fleuren ook nog eens je tafel op. En opfleuren doen ze zeker, deze bloemenonderzettertjes in vrolijke kleuren!

De geschreven instructies en een filmpje (in het Engels) vind je hier.

NOG MEER DIY-IDEETJES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content