Getty Images

Meer water drinken: met deze tips lukt het!

Meer water drinken is voor sommige mensen niet altijd zo evident. Toch zit het ‘m dikwijls in kleine aanpassingen van je gewoontes. Maar hoe begin je daaraan en wat werkt écht voor jou? Wij vroegen tips aan onze lezeressen.

Meer water drinken: pasklare tips

Drink jij ook veel te weinig water? Dan wordt het hoog tijd om daar iets aan te doen. En neen, daarvoor hoef je geen halsbrekende toeren uit te halen. Deze simpele hulpmiddeltjes kunnen je alvast op weg helpen:

1. Streepje per streepje

Hou je van een strakke planning? Dan kan het helpen om meer water drinken op te nemen in je dagelijkse routine. Hoe je daaraan went? Door jezelf bepaalde doelstellingen op te leggen. Je zult merken dat op tijd drinken na verloop van tijd een vaste gewoonte zal worden.

Lezeres Leen: “Ik zet op een fles van twee liter streepjes voor elk uur, tussen wanneer ik opsta en ga slapen. Elk uur moet ik tot het volgende streepje drinken. Op deze manier drink je voldoende en vermijd je ineens heel veel te drinken, omdat je nog niet genoeg gedronken hebt. Het is ook een goede manier om je dorstreflex te trainen. Na een tijd heb je de streepjes niet meer nodig en ga je vanzelf vaker drinken.”

2. Alarm, alarm!

Toch een beetje meer hulp nodig? Dan kun je het jezelf natuurlijk ook makkelijk maken door gebruik te maken van een alarm of herinnering.

Lezeres Mieke: “Ik zet een alarm in m’n gsm, dat gaat om de twee uur af en op dat moment moet mijn 500 ml fles leeg zijn en vul ik ‘m terug bij. Het helpt me echt om stil te staan bij hoeveel water ik net drink. Voor mij is het een handig hulpmiddel, zo’n alarmpje.”

3. Met een smaakje

Niet iedereen is fan van een simpel glas water, maar je kunt dit handig oplossen door een beetje smaak toe te voegen. Er zijn echt zoveel verschillende dingen die je kunt uittesten en uitproberen!

Lezeres Celine: “Ik doe het sap van een halve citroen in 1,5 liter water, zo zit er toch wat smaak aan mijn water én het is supergezond.”

Lezers Mireille: “Ik heb verschillende drinkbussen die ik als volgt vul: mijn drinkbus van 500 ml, die ook warmhoudt, vul ik meestal met muntthee. Mijn literfles met waterkefir en in mijn twee andere flessen van 700 ml zit kraantjeswater met citroen, munt, aardbeien of komkommer.”

4. In de buurt

Wat ook kan helpen: zorg dat je voldoende water in je buurt hebt staan. Voor heel wat mensen is meer water drinken net dat tikkeltje makkelijker wanneer je simpelweg genoeg water in je huis of in de buurt van je werkplek hebt staan.

Lezeres Liesbeth: “Mijn fles staat steeds in het zicht. Is mijn glas leeg, dan vul ik het meteen weer. Ik drink elke dag twee liter water en soms nog wat meer.”

Lezeres Lien: “Thuis heb ik een glas naast de kraan staan en elke keer ik er passeer, drink ik een slok. Op mijn werk heb ik een drinkbus mee, gevuld met gewoon kraantjeswater. Die staat steeds op m’n bureau.”

5. Wedstrijdje?

Misschien ben je thuis wel niet de enige die te weinig drinkt. Dan is het best een leuk idee om er een kleine wedstrijd van te maken met je gezin. Nee, je hoeft niet maniakaal te gaan drinken, maar het kan een stimulans zijn om gezondere keuzes te maken.

Lezeres Myriam: “Mijn kinderen hebben allebei een te kleine blaas. Ze moeten dus veel drinken. Met de kleinste doe ik een drinkcompetitie. Wie het meeste aantal glaasjes drinkt, krijgt de dag erna de ‘drinkmedaille’. Dit zorgt ervoor dat ik zelf ook meer water drink.”

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content