Heeft je partner een gat in zijn of haar hand? 3x manieren om hiermee om te gaan

Door Celine Werner

Toen jullie elkaar pas leerden kennen stond je niet echt stil bij de prijs van het dure diner bij Comme Chez Soi, en dat tripje naar Venetië. Maar nu jullie al een tijdje samen zijn én ook een bankrekening delen, hou je elkaars uitgaven wat meer in de gaten. Heeft je partner een gat in zijn of haar hand? Dan is dit wat jou te doen staat! 

Negotiëren

Heb je moeite met de manier waarop jouw halve trouwboek geld uitgeeft? Probeer dit zonder beschuldigingen aan de man (of vrouw) te brengen. Ga samen na welke uitgaven belangrijk zijn en dus voorrang hebben. Bekijk ook wat jullie van het lijstje kunnen schrappen. Gebruik je nooit jouw sportabonnement? Dan zeg je dit beter op, zo hou je een extra centje over. Geeft jouw schat maandelijks geld uit aan een autoverzekering?Zonde, als de wagen al maanden in de garage staat.

Beter voorkomen dan genezen

Probeer een rekening aan te maken waar jullie geld op sparen, maar waar jullie ook (tijdelijk) niet aan kunnen. Er zijn namelijk veel spaarrekeningen waar je zomaar geld van kan halen, met alle gevolgen van dien.

Een centje voor wat leuks

Gun jezelf en jouw partner een budget dat jullie mogen spenderen aan leuke dingen. Een beetje zoals zakgeld toen je tiener was. Hiermee kun je je nagels zonder schuldgevoelens onder handen laten nemen, of kan je geliefde dat paar schoenen kopen dat hij al een tijdje in het oog heeft. Leuk toch?

Bron: purewow.com

Ook interessant:

Partner Content