Getty Images

Creatief aan de slag: hang je eigen Henri Matisse aan de muur

Door Elke Spelters

Goed nieuws voor kunstliefhebbers, want wie altijd al een Henri Matisse aan de muur wilde hangen, kan er dit weekend zelf eentje leren maken.

Online schilderen

Wil je dit jaar een creatieve start maken? Haal dan morgen de handen uit de mouwen tijdens de online cursus Painting with Scissors van de London Drawing Group. Op amper een uurtje tijd leren ze je hoe je zelf een Henri Matisse-achtig kunstwerk aan jouw muur kan hangen. En nee, daar moet je zelf geen groot kunstenaar voor zijn.

Spelen met kunst

Matisse is vooral bekend om zijn vrolijk vloeiende tekenstijl, heerlijk kleurgebruik en speelse benadering in zijn kunstwerken. En laat het net die speelsheid zijn die ze tijdens deze online cursus naar boven willen halen. Uit een reeks afbeeldingen of illustraties leer je creatieve uitsnedes maken om die later tot een prachtig, zelfgemaakt kunstwerk te verheffen. Het ideale tijdverdrijf voor een zondagmiddag voor de haard met een kopje thee in de hand, als je ‘t ons vraagt.

Tickets kun je boeken via deze website en werken volgens een ‘Betaal wat je je kunt veroorloven’-systeem. Kunstenaars hebben het op dit moment ontzettend moeilijk en via deze weg proberen ze toch een soort van inkomsten te genereren. Zit je zelf krap bij kas? Dan geven ze je maar al te graag gratis toegang.

 

NOG MEER CREATIEVE BEZIGHEDEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content