Julie Landrieu (Visit Leuven)

5x budgetvriendelijke herfstuitstapjes in Leuven

Door Hanne Bral

Leuven werd begin dit jaar nog verkozen tot een van de vijf topbestemmingen in Europa. Reden te meer dus om de stad nog eens te bezoeken deze herfst. Wij verzamelden alvast de leukste budgetvriendelijke herfstuitstapjes in Leuven!

De leukste herfstuitstapjes in Leuven

1. Maak een herfstwandeling door de Abdij van Park

Geen plek zo romantisch tijdens de herfst in Leuven als de Abdij van Park. Deze historische abdij is al sinds de 12de eeuw onaangeroerd gebleven. De perfecte plek dus voor een kleurrijke herfstwandeling!

Er is een kindvriendelijke wandeling die je kunt volgen, die buggyproof is en slechts een halfuurtje duurt. Voor kinderen tussen 6 en 10 jaar is er ook een leuke speurtocht. Die is gratis, al moet je wel tickets reserveren aan het onthaal van de Abdij van Park. Meer info vind je hier.

herfstuitstapjes Leuven
Julie Landrieu (Visit Leuven)

2. Loslaten tijdens Lost Heartbeats

De herfst is ook een moment om stil te staan bij de mensen die we jammer genoeg verloren. Artiest en rouwontwerper Stijn D’Hondt gebruikt vijftien verliesverhalen als inspiratie voor de expo Lost Heartbeats. De kunstenaar sprak met verschillende mensen over hun verlieservaring, en nam hun hartslag op. Zijn kunstwerken baseerde hij vervolgens op die hartslagen. Een interactieve expo over rouw, die doet nadenken over vasthouden en loslaten.

De expo vindt plaats in PARCUM, vlak bij de Abdij van Park. Met een ticket voor de expo, kun je meteen ook de Abdij bezoeken.

Lost Heartbeats: nog tot en met 6 november 2022 in PARCUM, aan de Abdij van Park. Tickets & info vind je hier.

3. Leef je uit tijdens Kunstenfestival voor kinderen

Tijdens de herfstvakantie kun je in Leuven genieten van theater, dans, musical, film, workshops, circus, expo, literatuur en nog veel meer. Vier dagen lang tovert het Kunstenfestival voor kinderen de hele stad om tot de leukste plek voor jong en oud. Zowel voor de allerkleinsten als voor tieners zijn er voorstellingen en activiteiten op maat. Sommige zijn gratis, andere aan een budgetvriendelijk prijsje.

Kunstenfestival voor kinderen: van 3 tot 6 november 2022. Meer info vind je hier.

4. Ga zwemmen in het tropisch zwembad

Op een gure, regenachtige herfstdag kun je gaan vertoeven in het tropisch zwembad de Sportoase. Er is meer dan genoeg recreatie voor de kinderen: twee glijbanen, fonteinen, waterversnellingen en een aparte peuter- en kleuterzone. Ouders kunnen gaan relaxen in de sauna of het stoombad.

5. Ontdek de coolste streetart

Ook een stadswandeling mag uiteraard niet ontbreken in het lijstje met herfstuitstapjes in Leuven. Geef je stadswandeling wat meer pit en ontdek Leuven via haar mooiste streetart. Via de gratis Street Art Cities-app krijg je een overzicht van alle streetart met informatie over de kunstenaar en het kunstwerk. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen. De routes vind je hier. En vergeet geen toffe familiekiekjes te nemen bij je favoriete kunstwerken!

herfstuitstapjes Leuven
Visit Leuven

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content