6 herfstwandelingen in Limburg: op tocht tussen de paddenstoelen

6 herfstwandelingen in Limburg: op tocht tussen de paddenstoelen

Wat is er meer ‘herfst’ dan een bos vol paddenstoelen? Tijd om de laarsjes of stevige stapschoenen aan te trekken en te speuren tussen de bomen. Deze zes herfstwandelingen in Limburg tussen de paddenstoelen zijn alleszins meer dan de moeite waard!

Paddenstoelen spotten: 6x herfstwandelingen in Limburg

1Op expeditie in Hengelhoef

Op zondag 11 oktober kun je in Hengelhoef op zoek gaan naar de meest kleurrijke grote paddenstoelen, zwammen en schimmels. Je hebt er de keuze tussen drie gidsenwandelingen: eentje voor beginners, gevorderden of gezinnen. Vertrekken doe je om 14 uur aan het bezoekerscentrum Hengelhoef, Hengelhoefdreef 6 in Houthalen. Je betaalt 2 euro voor een gidsenwandeling.

2Herfstwandeling in natuurgebied Thiewinkel

Met een natuurgids aan je zij op zoek gaan naar de herfstsporen in natuurgebied Thiewinkel én in het uitzonderlijk openstelde kasteeldomein Lagendal. Het is de perfecte manier om een fijne zondag in de natuur door te brengen. Afspraak op zondag 11 oktober om 14 uur aan de kruising Opworpstraat en Lagendelstraat in Lummen. Je betaalt er 2 euro voor.

3Bijleren over de herfst in Zutendaal

Waarom groeien er nu zoveel zwammen? En hoe komt het dat de boombladeren beginnen verkleuren? Je leert er op zondag 18 oktober alles over tijdens een wandeling door het Nationaal Park Hoge Kempen, ter hoogte van Zutendaal. Je betaalt er 2 euro om op pad te gaan met een Ranger, gezinnen betalen 5 euro. Belangrijk is wel dat je vooraf inschrijft en dat je zeker een mondmasker draagt. Kom om 14 uur naar de Stalkerweg in Zutendaal om de tocht aan te vatten.

4Prikkel je zintuigen in Bree

De herfst wil je niet alleen zien, maar ook ruiken, voelen en proeven. Tussen de oude bomen kom je heerlijk tot rust, terwijl je bijleert over de verschillende soorten paddenstoelen en hun plekje in het bos. Afspraak op zondag 25 oktober om 14 uur aan Mariahofstraat 51 in Bree voor een middagje herfstplezier.

5Zwammentocht in Genk

Alles heeft z’n nut in het bos, een dode boom is bijvoorbeeld de perfecte voedingsbodem voor zwammen in allerlei maten en kleuren. Ga op zondag 8 november mee op pad met natuurgids Jos om er alles over te ontdekken. Vertrekken doe je om 14 uur aan de toegangspoort Kattevennen, Planetariumweg 18 in Genk. Je betaalt 2 euro voor de begeleide wandeling.

6Door het bos van Nieuwenhoven in Sint-Truiden

Op zondag 1 november kun je samen op pad met Johan en Koen, vader en zoon met een groot hart voor de natuur. Ontdek wat het herfstbos van Nieuwenhoven allemaal te bieden heeft. Samen op verkenning en bijleren, de perfecte zondagsactiviteit! Kom om 14 uur naar het bezoekerscentrum, ter hoogte van Nieuwenhoven 1 in Sint-Truiden.

Nog meer wandelplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)