5 herfstwandelingen in Limburg: op tocht tussen de paddenstoelen

Wat is er meer ‘herfst’ dan een bos vol paddenstoelen? Tijd om de laarsjes of stevige stapschoenen aan te trekken en te speuren tussen de bomen. Deze zes herfstwandelingen in Limburg tussen de paddenstoelen zijn alleszins meer dan de moeite waard!

Paddenstoelen spotten: 5x herfstwandelingen in Limburg

1

Zwammentocht in Genk

Alles heeft z’n nut in het bos, een dode boom is bijvoorbeeld de perfecte voedingsbodem voor zwammen in allerlei maten en kleuren. Ga op zondag 7 november mee op pad met natuurgids Jos om er alles over te ontdekken. Vertrekken doe je om 14 uur aan de toegangspoort Kattevennen, Planetariumweg 18 in Genk. Je betaalt 2 euro voor de begeleide wandeling. Het einde is voorzien rond 16 uur.

Meer info en inschrijven via limburgs-landschap.be.

2

Op expeditie in domeinbos Gerhagen

Op zondag 14 november organiseert de Werkgroep Ecologie Tessenderlo een begeleide herfstwandeling in het natuurgebied Gerhagen. Onderweg leer je onder meer waarom bomen hun bladeren verliezen en kom je gallen, varens en natuurlijk ook heel wat paddenstoelen tegen. Vertrekken doe je om 14 uur aan het Bosmuseum in Gerhagen, Zavelberg 10, 3980 Tessenderlo. Het einde van de wandeling is voorzien rond 17 uur.

Meer info en wandelbrochures vind je via wet.gerhagen.be.

3

Paddenstoelen spotten in Nieuwenhoven

Het bos van Nieuwenhoven barst van de verschillende soorten paddenstoelen. Samen met Johan en Koenraad Van Meerbeek, vader en zoon met een groot hart voor de natuur, trek je eropuit om ze te gaan ontdekken. Afspraak op zondag 7 november om 14 uur aan Bezoekerscentrum Provinciaal Domein Nieuwenhoven, Hasseltsesteenweg, 3800 Sint-Truiden. Het einde van de wandeling is voorzien rond 16.30 uur.

Meer info en inschrijven via natuurpunt.be.

4

Wandelen over een mijnterril in Genk

De mijnterril ‘Zwarte Berg’ ligt op de grens tussen Oudsbergen en Houthalen-Helchteren. Het gebied is in totaal zo’n 70 hectare groot en herbergt een schat aan unieke dier- en plantsoorten. Het gebied is enkel toegankelijk met gids, dus schrijf je snel in voor de begeleide wandeling op zondag 21 november. Prijs: 2 euro. Plaats van afspraak: om 14 uur aan mijnkathedraal Sint-Lambertus (Albertus), Torenlaan, 3600 Genk.

Meer info en inschrijven via visitlimburg.be.

5

Speuren naar paddenstoelen in Ham

Met zijn dikke veenlaag en vochtige bodem zijn De Rammelaars een uitstekende paddenstoelenplek. Je vindt er onder meer de zeldzame elzenmelkzwam of het geelgerand elfenbankje, grote tonderzwammen en oesterzwammen en als je goed speurt op wilgentakken maak je kans om het egelzwammetje te zien. De wandelingen zijn gratis en vrij toegankelijk. Vertrekpunt: Natuur.huis De Rammelaars, Dutselaar z/n, 3945 Ham.

Meer info en wandelkaartjes via natuurpunt.be.

Nog meer wandelplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content