Doen dit weekend: vogels tellen in eigen tuin

Doen dit weekend: vogels tellen in eigen tuin

Brrr, het is barkoud! Niet alleen het landschap, maar ook heel wat voedsel ligt verborgen onder een laagje sneeuw, waardoor veel vogels vlot hun weg vinden naar de voederplank in je tuin. Een goede zaak voor Het Grote Vogelweekend.

Want ook dit jaar roept Natuurpunt iedereen op om op 26 en 27 januari een kwartier – of meer – vrij te maken om tuinvogels te spotten. Zo kunnen ze nagaan hoe het gesteld is met de vogels in Vlaamse tuinen.

Tel jij mee?

Van de echte vogelkenner tot de occasionele vogelliefhebber: iedereen kan zijn steentje bijdragen aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen.

Hoe je op de juiste manier vogels telt? Dat legt Begijn Le Bleu – bekend van tv-programma Foute Vrienden – je piekfijn uit in onderstaande video:

Geef je telresultaten door via www.vogelweekend.be!

Geen vogelexpert?

De huismus, pimpelmees, vink: er bestaan heel wat vogelsoorten. Niet evident om de soorten van elkaar te onderscheiden. Gelukkig hoef je geen vogelexpert te zijn om ze te herkennen! Op de website van Natuurpunt vind je een overzicht van de meest voorkomende tuinvogels, met telkens een afbeelding en wat uitleg om ze makkelijker te herkennen. Ook staan er experts klaar om al je vragen over vogels te beantwoorden.

Dus, installeer je dit weekend voor het raam en spotten maar!

Meer informatie vind je hier.

 

Bron: Natuurpunt. Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)