Het Grote Vogelweekend: vogels tellen in eigen tuin

Het Grote Vogelweekend: vogels tellen in eigen tuin
© Getty Images

Ook dit jaar roept Natuurpunt iedereen op om tijdens het Grote Vogelweekend, dat plaatsvindt op 30 en 31 januari, tuinvogels te spotten. Op die manier kunnen ze nagaan hoe het gesteld is met de vogelpopulatie in Vlaamse tuinen.

Tel jij mee?

Van de echte vogelkenner tot de occasionele vogelliefhebber: iedereen kan zijn steentje bijdragen aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen.

Hoe je op de juiste manier vogels telt? Dat legt Begijn Le Bleu – bekend van tv-programma Foute Vrienden – je piekfijn uit in onderstaande video:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geef hier je telresultaten door vanaf zaterdag 30 januari!

Geen vogelexpert?

De huismus, pimpelmees, vink: er bestaan heel wat vogelsoorten. Niet evident om de soorten van elkaar te onderscheiden. Gelukkig hoef je geen vogelexpert te zijn om ze te herkennen! Op de website van Natuurpunt vind je een overzicht van de meest voorkomende tuinvogels, met telkens een afbeelding en wat uitleg om ze makkelijker te herkennen. Ook staan er experts klaar om al je vragen over vogels te beantwoorden.

Dus, installeer je dit weekend voor het raam en spotten maar!

Meer tips en informatie om vogels te tellen, vind je hier

Bron: Natuurpunt

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)