Iedereen welkom tijdens de Week van het Bos!

Door De Redactie

Op 14 oktober gaan we niet alleen naar de stembus, we duiken ook de Vlaamse natuur in. Want Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos en Bos+ organiseren weer de Week van het Bos!

De slogan 'Iedereen welkom', zegt zonder omwegen dat onze bossen en natuurgebieden voor iedereen openstaan. Fietsers, ruiters, kinderen, wandelaars, vogelliefhebbers, personen met beperkte mobiliteit … voor iedereen is er in Vlaanderen een brokje natuur weggelegd.

Soms hoef je het niet ver te zoeken om de natuur in te trekken: een dagelijkse wandeling met je hond, het bos in duiken om te sporten of naar vogels turen in je tuin. Maar is er meer. Vooral tijdens de Week van het Bos, want dan bulkt het in onze Vlaamse bossen en natuurgebieden van de activiteiten! Bijvoorbeeld:

  • Zondag 14 oktober – Gagelhappening | Landschap De Liereman – Oud-Turnhout – 13u tot 18u
    Landschap De Liereman in Oud-Turnhout is de bakermat van Gageleer, het biologische bier op basis van de gagelstruik die er prachtig bloeit. Kom wandelen (vrij of begeleid) in één van de prachtigste en oudste Vlaamse natuurgebieden. Langs het traject staan verschillende natuurgidsen die uitleg geven.
     
  • Drongengoedbos bij dag en nacht | Ursel / zaterdag 20 oktober – vanaf 19u
    Nacht van de Duisternis: Ontdek het element! Vrije themawandeling van 1,5 uur met aandacht voor nachtdieren, water, aarde, vuur en sterren (starten tot 21:00) / Zondag 21 oktober – 13u-17u. – Drongengoed in Beweging: Het bos voedt en geneest. Het bos prikkelt en stimuleert. Het bos zuivert en leeft. Laat je onderdompelen in het bos dat heeft en geeft.

Tussen 14 en 21 oktober 2012 duiken we samen het bos in! Kijk snel op www.weekvanhetbos.be voor een van de vele leuke activiteiten.

Volg Natuurpunt op Facebook of Twitter!

Partner Content