© Getty Images

Dit zijn de 10 populairste ijssalons in West-Vlaanderen

Door Hanne Bral

De afgelopen weken gingen we op zoek naar de Crème de la Crème, of het allerbeste ijssalon van Vlaanderen. Jullie verklapten ons massaal jullie lievelingsadresjes voor een goed crèmeke. Hieronder verzamelden we alvast jullie favoriete ijssalons in West-Vlaanderen!

De 10 populairste ijssalons in West-Vlaanderen volgens jullie

1. De Bossneppe

Met zicht op de koeien smullen van artisanaal hoeve-ijs, dat doe je bij De Bossneppe in Lichtervelde. Het is een goede pitstop voor de eindeloze wandel- en fietsroutes die je in de buurt kunt volgen, zoals de Heihoekwandelroute (8,6 km) of de Wastinefietsroute (52,4 km). Ook word je steevast met een glimlach bediend!

De Bossneppe – Kortrijkstraat 16, 8810 Lichtervelde.

In het hoevewinkeltje kun je ook lekkere kaas kopen, waardoor je een extra reden hebt om te gaan.

Lezeres Liesbeth

2. Moereveld ijsboerderij

Nog een van de beste ijssalons in West-Vlaanderen is volgens onze lezers Moereveld ijsboerderij in Torhout. Een sympathiek familiebedrijf waar je een heerlijk ijsje kunt eten met uitzicht op de weidse velden, en buiten de openingsuren kun je er ook steeds terecht bij de ijsautomaat.

Moereveld ijsboerderij – Moereveldstraat 6, 8820 Torhout.

Alles vers gemaakt met melk van eigen koeien! Supergrote speelweide voor de kindjes, echt een toplocatie.

Lezeres Feline

3. Gelateria Da Vinci

In het romantische Brugge kun je al 25 jaar terecht bij Gelateria Da Vinci. Krijg je keuzestress van het ruime aanbod? Geen probleem, want je mag eens proeven alvorens je een smaak uitkiest. Naast Italiaans ijs kun je er ook mooie ijspralines kopen.

Gelateria Da Vinci – Geldmuntstraat 34, 8000 Brugge.

Nergens beter stracciatella-ijs te vinden. Vol stevige stukken chocolade en heerlijk van smaak!

Lezeres Marjolein

4. Bonvanill

Bonvanill is de grote kinderdroom van eigenares Justine, die een paar jaar geleden werkelijkheid werd. Ze schept dan ook met veel liefde grote bollen roomijs, maar ook voor lekkere ijscoupes, wafels, pannenkoeken of ijstaarten voor je volgende feest kun je hier terecht.

 Bonvanill – Elsdreef 1, 8790 Waregem.

Beste Dame Blanche ooit!

Lezer Lode

5. Surprice

In Westouter laat je je verrassen door de overheerlijke ijsjes van Surprice. Op de top van de Rodeberg verwen je jezelf met een mooi afgewerkte ijscoupe, boordevol verse producten. Maar ook roomijs, sorbet, gelato of yoghurtijs: keuze genoeg hier!

Surprice – Rodebergstraat 27, 8954 Westouter.

Er is voor elk wat wils! Zelfs voor de hondjes is er een heerlijk verfrissend ijsje.

Lezeres Joyce

6. Amy & Mary Specialty Ice Cream

Onze lezers uit West-Vlaanderen kroonden Amy & Mary in Oostende tot een van de beste ijssalons aan ‘t zeetje. Niet alleen is het ijs versgemaakt, met echte ingrediënten en lokale producten, zelfs de hoorntjes bakken ze helemaal zelf. Wil je proeven, dus!

Amy & Mary – Langestraat 18, 8400 Oostende.

Amy & Mary verkopen ijsjessmaken die je nergens anders kunt vinden, zoals eclairijs.

Lezeres Manon

7. Oma’s ijs

Mars-, After Eight-, Leo-, of Chocotoff-ijs: als er één plek is waar zoetebekken hun hartje kunnen ophalen, dan is het wel bij Oma’s ijs in Nieuwpoort. En ook voor je viervoeter serveren ze heerlijke hondenijsjes.

Oma’s ijs – Pieter Deswartelaan 17, 8620 Nieuwpoort.

Ik heb nog nooit ergens lekkerder ijs gegeten dan bij Oma’s ijs!

Lezeres Iris

8. Mdue

Na een namiddagje vertoeven op het strand van Bredene, is Mdue de ideale plek om even verkoeling op te zoeken. Ga voor een uitgebreide ijscoupe, wafel of pannenkoek of laat een potje of hoorntje vullen met een van de 40 smaken vers roomijs.

Mdue – Kapelstraat 125, 8450 Bredene.

Hun coupes zijn royaal en heel lekker en ze hebben zelfs hondenijsjes. Het lekkerste ijssalon aan zee!

Lezeres Sonja

9. La boule de glace

De grootste troef van La boule de la glace in Roeselare volgens onze lezers? Wat je ook bestelt, je krijgt er altijd een gratis ijsproevertje extra. Zo kun je de nieuwe, unieke smaken zorgeloos uitproberen. Ook wordt je bolletje ijs steeds tot in detail afgewerkt, met een aardbei, kers, koekje, chocolaatje of andere topping.

La boule de glace – Delaerestraat 10, 8800 Roeselare.

Je waant je in Italië, je proeft er de echte gelato met pure smaken die volledig natuurlijk smaken.

Lezeres Cerise

10. Schuifdamhoeve – Bij Boer Bart

Boer Bart en Judy serveren in hun Schuifdamhoeve heerlijk biologisch ijs, met melk van hun eigen koeien. Installeer je met je vers ijsje op het zalige hoeveterras, en neem ook zeker een kijkje bij de kinderboerderij of het blotevoetenpad.

Schuifdamhoeve – Pervijzestraat 6, 8639 Booitshoeke (Veurne).

Het is gewoon zalig genieten. Instant vakantiegevoel! Ook de picknick is een topper!

Lezeres Nele

Dé 10 populairste van andere Vlaamse provincies:

Nog meer uitjes in West-Vlaanderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content