Jonge meisjes zien hun mama als rolmodel

Door De Redactie

Uit een bevraging van Dove naar zelfbeeld en eigenwaarde bij mama's en meisjes tussen de 12 en 15 jaar blijkt dat heel wat van die meisjes zich niet goed in hun vel voelen. En daar moet verandering in komen!

33% van de ondervraagde meisjes vindt zichzelf niet mooi, 36% vindt zichzelf niet slank genoeg. Bovendien schatten de meeste meisjes zichzelf niet al te hoog in.

En dat heeft misschien wel met hun belangrijkste rolmodel te maken, want de meeste meisjes kijken op naar hun mama. Ze vinden haar mooier, slimmer, leuker, interessanter, liever en slanker dan zichzelf. 63% kijkt dan ook op naar haar. Maar de meeste mama's worstelen zelf met hun zelfbeeld. Meer dan de helft vindt zichzelf niet slank en 23% vindt zichzelf niet mooi.

Dove wil dit schooljaar 40.000 meisjes op weg helpen naar een beter zelfbeeld met het lespakket "Goed in je vel". Samen met Eetexpert ontwikkelde Dove dit handig instrument voor leerkrachten om in de klas te werken aan zelfbeeld en eigenwaarde. Verder is er ook een "Moeder en Dochter"-pakket boordevol tips beschikbaar op www.dove.com.

Partner Content