© Getty Images

5x goede doelen om te steunen en deze kerst je hart te tonen

Kerst, dat betekent tijd doorbrengen met je geliefden en elkaar verwennen met de leukste geschenkjes. Helaas is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Wil je deze kerst je hart tonen? Deze goede doelen kun je steunen tijdens de feestdagen.

Deze goede doelen kun je steunen met kerst

1. Wenskaartjes voor minder honger

Oxfam lanceert opnieuw hun ‘Oxfam Pakt Uit’-wenskaarten, een mooi kaartje dat je cadeau kunt doen aan je vrienden, familie of jezelf. Een kaartje kost € 15. Je steunt er de eindejaarscampagne van Oxfam mee, die dit jaar in het teken staat van honger. Want door de klimaatcrisis en globale conflicten zijn er steeds meer mensen die hongerlijden. Oxfam voorziet niet alleen noodvoedselhulp in conflictgebieden, maar ook landbouwmateriaal, zaden en opleidingen rond nieuwe landbouwtechnieken.

Je kunt ook een van de andere projecten van Oxfam steunen met een wenskaart. Enkele van onze favorieten zijn het ‘Respect voor Vrouwen’ -kaartje en de wenskaart waarmee je Vrouwelijke geitenboeren helpt. Beide kaartjes hebben een toffe illustratie van Niet Nu Laura. En geef toe, wie krijgt er nu niet graag een postkaart in de brievenbus? Dubbel zo mooi als je er ook nog eens het goede doel mee steunt!

Je kunt de kaartjes kopen in de Oxfam Wereldwinkels of via de online shop.

2. Sokken voor meer ademruimte

Mucoviscidose is een ongeneeslijke en erfelijke aandoening die helaas nog veel te veel mensen treft. De Belgische Mucovereniging lanceerde daarom een kleurrijke sokkencollectie, waarmee je kunt tonen dat je mucopatiënten steunt. Bovendien draag je een financieel steentje bij aan het wetenschappelijk onderzoek.

Een paar sokken kost € 10, er zijn exemplaren voor volwassenen en kinderen. Ze zijn vrolijk en gezellig, ideaal voor warme voetjes tijdens de feestdagen. Meer informatie over mucoviscidose en de mucosokken vind je hier.

3. Waterbon om watervoorraden te beschermen

Nog een van de goede doelen die je kunt steunen tijdens kerst is Join For Water, een Belgische ngo die de watervoorraden beschermt in verschillende landen. Die watervoorraden zijn erg belangrijk, zeker bij natuurrampen zoals droogtes.

Dit eindejaar kun je een Waterbon kopen van Join for Water. Hiermee doe je een duurzame gift voor onze planeet. De opbrengst gaat namelijk naar onze eigen watervoorraden hier in Vlaanderen en die in Burundi. Leuk detail: de Waterbon zit beeldig verpakt in een enveloppe met Japanse sluiting. Een mooi geschenkje voor je geliefde én Moeder Natuur!

Je kunt de Waterbon van Join For Water nog tot en met 20 december online bestellen, dat doe je hier. Het bedrag kun je zelf kiezen, startende vanaf € 40.

4. Inpakpapier versierd door kwetsbare kinderen

Nog op zoek naar inpakpapier om je kerstcadeaus in te pakken? En wil je graag het goede doel steunen? Dan heeft de vzw wrapAsmile de ideale oplossing voor jou: ecologisch inpakpapier, bedrukt met tekeningen van kwetsbare kinderen uit Vlaanderen.

De vzw wil kwetsbare en kansarme kinderen een mooie eindejaarsperiode bezorgen, bomvol cadeaus en fijne activiteiten. Daarom lieten ze meer dan 25 enthousiaste kindjes uit Aalst zich uitleven met waskrijt. De kunstwerkjes die ze maakten, werden verwerkt in een kerstig motiefje voor het inpakpapier dat je deze eindejaarsperiode kunt kopen.

Een pakket van 4 rollen inpakpapier kost € 20. Je kunt het hier bestellen.

5. Steun de Voedselbanken

Nog tot en met 27 december kun je jouw steentje bijdragen aan de Voedselbanken door te winkelen bij Delhaize. Je kunt dit op twee manieren doen. Schenk iemand een warme maaltijd door deze waardebon aan de kassa te scannen. Je kunt kiezen voor een waarde van € 3, € 6 of € 9, goed voor 1, 2 of 3 maaltijden. Je kunt ook via de ‘my Delhaize’-app een zelfgekozen bedrag schenken. Want een heerlijk warme kerstmaaltijd, dat verdient iedereen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content