Bijna kerst: zero waste inpakken doe je zo!

Bijna kerst: zero waste inpakken doe je zo!

Wat kerstcadeautjes kopen betreft, ben je er als de kippen bij. Maar ze tijdig inpakken, is een ander verhaal. Stel je de taak vaak uit tot 24 december, om dan te moeten vaststellen dat je geen inpakpapier in huis hebt? Dan hebben wij een paar andere inventieve oplossingen die bovendien goed voor het milieu zijn. Zero waste inpakken = win-win!

Ecologisch inpakken

Diezelfde dag nog mooi opgerold, en een paar uur later ligt het inpakpapier verscheurd op de grond naast een hele hoop losgepeuterde lintjes en stukjes plakband. Wat een verspilling! En dat terwijl er heel wat andere manieren zijn om de verrassing voor je vrienden en familie origineel te verpakken. Zero waste inpakken doe je zo:

Leuke prints met wat je in huis hebt

Wc-rollen, huishoudfolie, keukensponsjes of overgebleven opgeblazen ballonnen van een feestje een paar dagen ervoor, zijn ideaal om de leukste prints te maken! Zorg dan alleen dat je verf op waterbasis en gerecycleerd papier hebt liggen, zodat je meteen aan de slag kunt. Hoe je precies te werk gaat lees je in ‘Diy Magic‘, het nieuwe boek van Elfi De Bruyn.

Japanse inpakkunst

Furoshiki staat voor: inpakken met stof. De personen die hun presentje uitpakken, kunnen die lap stof achteraf hergebruiken om cadeautjes in te pakken of voor andere doeleinden. Heb je nog een katoenen sjaal liggen die je toch niet draagt? Dan kun je hem op deze manier een tweede leven geven.

Recycleer jouw leesvoer

Na het lezen van tijdschriften of kranten belanden deze nadien vaak rechtstreeks in de papiermand. Jammer, want ze kunnen prima dienst doen als inpakpapier. Wikkel het geheel daarna samen met wat (keuken)touw, zodat je geen tape hoeft te gebruiken.

 

Thee in je tas, verpakking rond je pak

Plooi je gebruikte kartonnen theedozen binnenstebuiten en tada! Zero waste inpakken is dus ook goed voor je portemonnee. Als je precies wilt weten hoe het in z’n werk gaat, kun je naar het filmpje van Redopapers hieronder kijken:

Al geïnspireerd geraakt?Doe mee met onze duurzame inpak-actie!

Posted by Redopapers on Thursday, November 15, 2018

Beelden: gettyimages.be & bloglovin.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)