Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Ecologisch of zero waste inpakken: dat doe je zo!

Door Celine Werner

Een originele manier om je cadeautjes in te pakken, die bovendien heel erg ecologisch is? Ga eens voor afvalvrij: mooi, makkelijk, lief voor je portemonnee én beter voor Moeder Natuur. Zero waste inpakken = win-win!

Waarom ecologisch of zero waste inpakken?

Na het cadeautjesfestijn ligt je inpakpapier dikwijls verscheurd op de grond naast een hele hoop losgepeuterde lintjes en stukjes plakband. Wat een verspilling! En dat terwijl er heel wat andere manieren zijn om je cadeautjes origineel te verpakken. Zero waste inpakken doe je zo:

1. Japanse inpakkunst

Furoshiki staat voor: inpakken met stof. De personen die hun presentje uitpakken, kunnen de stof achteraf hergebruiken om zelf cadeautjes in te pakken of voor andere doeleinden. Heb je nog een katoenen sjaal liggen die je toch niet draagt? Dan kun je hem op deze manier een tweede leven geven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Recycleer jouw leesvoer

Na het lezen van tijdschriften of kranten belanden deze nadien vaak rechtstreeks in de papiermand. Jammer, want ze kunnen prima dienst doen als inpakpapier. Wikkel het geheel daarna samen met wat (keuken)touw, zodat je geen tape hoeft te gebruiken.

3. Thee in je tas, verpakking rond je cadeau

Plooi je gebruikte kartonnen theedozen (of andere doosjes) binnenstebuiten en … tada, in een handomdraai heb je een originele verpakking! Zero waste inpakken is bovendien ook goed voor je portemonnee.

Theedozen hebben vaak een heel mooie binnenkant, dus je cadeautjes zullen er ongetwijfeld fantastisch uitzien!

Als je precies wilt weten hoe het in z’n werk gaat, kun je naar het filmpje van het Belgische merk Redopapers hieronder kijken:

https://www.facebook.com/redopapers/videos/1122939214530313/

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!