Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Shutterstock

Kerstverlichting in de tuin: enkele tips én aanraders

Geniet jij ook zo volop van de kerstsfeer? Hang dan ook buitenverlichting op. Het maakt de kerstperiode een tikkeltje magischer en we worden er met z’n allen gelukkiger van! Maar waarop moet je letten bij kerstverlichting in je tuin? Onze tips én aanraders!

Kerstverlichting in de tuin

Maar welke verlichting is ideaal voor buiten? Want je houdt het best rekening met een aantal zaken. Wij geven je de juiste tips.

kerst tuin
Getty Images

1. Weerbestendig

Je kunt niet eender welke kerstverlichting buiten hangen, want lang niet alles wat je in de winkel vindt, kan tegen regen en wind. Goede buitenverlichting herken je aan de code IP44 of aan het icoontje van de waterdruppel in een driehoek. Zo weet je zeker dat stekkerverbindingen, voedingsadapters en lichtsnoeren tegen vocht en koude kunnen.

2. Timer of tijdschakelaar

Vanaf 17 uur begint het flink te schemeren, dus dan kunnen de lichtjes vrolijk aan. Ben je nog op het werk of wil je er niet elke dag aan denken? Werk dan met een timer. Ook handig als je tijdens het slapen de lichtjes liever uit ziet. Een tijdschakelaar voorkomt trouwens ook sluipverbruik.

3. Duurzaamheid

Kies voor ledverlichting, want dat verbruikt minder én geeft minder warmte af. Wist je dat een ledlamp zo’n acht keer minder verbruikt dan de traditionele halogeenlamp?

4. Struikelgevaar

Leg je verlengsnoer op een veilige plaats zodat niemand erover kan struikelen. Pin het snoer eventueel vast met krammetjes in de grond.

5. Veilig het dak op

Hang geen lichtversiering op wanneer het juist heeft geregend of gevroren. Wacht tot het droog is en zorg ervoor dat je niet uitglijdt.

Kerstverlichting voor buiten shoppen

1

Aan de voordeur

kerstverlichting buiten

Deurkerstboom, € 27,90

2

In de bomen en struiken

buitenverlichting kerstGrote kerststerren 45 cm, € 34,90

3

Lichtnet

Lichtnet 3×3 meter, vanaf € 26,99

4

Magische kerstfiguren

5 lichtgevende eekhoorntjes, € 49,90

5

Lichtbollen

kerstverlichting buiten

3 aluminium lichtbollen, € 64,95

Nu we toch in de kerstsfeer zijn:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content