Getty Images

Ideaal voor boekenfans: kortverhalenbundel voor het goede doel

Door Nikita Goossens

Fans van boeken kunnen hun hartje zéker ophalen met de nieuwe kortverhalenbundel ‘De Boekenjagers’ waar onder meer Lucinda Riley, Lize Spit en Herr Seele aan meewerkten. Ze leverden allemaal belangeloos een bijdrage. Alle opbrengsten gaan dan ook naar het goede doel.

Over het boek

kortverhalenbundel
De Boekenjagers

De Boekenjagers‘ zijn mensen die boeken doorheen Vlaanderen verstoppen zodat andere jagers of toevallige passanten ze kunnen vinden. Voor het vijfjarig bestaan van de groep besloten ze een eigen boek op de markt te brengen.

In het boek komt Veerle Nijs, die het initiatief in 2016 startte, aan bod met herinneringen aan de afgelopen jaren en verschillende Boekenjagers getuigen ook over hun ervaringen. Maar dat is niet alles: 19 auteurs schreven een exclusief kortverhaal voor het boek.

Daarnaast is er ook ruimte voor poëzie, cartoons en illustraties.

De auteurs

De kortverhalen komen onder meer van Diane Broeckhoven, Toon Tellegen, Lize Spit, Patrick De Bruyn, Jennifer Vrielinck, Sandra J Paul… én Lucinda Riley! Net voor haar overlijden in juni 2021 leverde ze haar verhaal nog aan De Boekenjagers.

Haar bijdrage verschijnt zowel in het Engels als in het Nederlands in de kortverhalenbundel. Ze schreef daarbij nog een hartverwarmende boodschap die ook in de bundel werd opgenomen. Alles over Lucinda Riley en haar succesreeks ‘De Zeven Zussen‘ lees je in dit dossier.

Neem ook een kijkje in onze Libelle Leesclub waar je nog talloze andere boekentips vindt.

Voor het goede doel

De opbrengst van de kortverhalenbundel gaat naar drie goede doelen. Elk van die organisaties zet zich in om lezen toegankelijk te maken voor iedereen.

Dit zijn de goede doelen:

  • De Luisterpuntbibliotheek: de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Voor wie gedrukte boeken geen optie zijn – zoals voor blinden, slechtzienden en personen met dyslexie – voorziet de bibliotheek lectuur in een aangepaste vorm.
  • Het Lezerscollectief: een netwerk van leesbegeleiders dat lezers samenbrengt in kleine groepjes en iedereen toegang wil geven tot literatuur.
  • De Boekenkaravaan: een taalbevorderingsproject gericht op maatschappelijk kwetsbare kinderen in en rond Antwerpen. Voorlezers bezoeken kinderen bijvoorbeeld thuis of op school om de Nederlandse taal meer onder de knie te krijgen.

Geïnteresseerd? ‘De Boekenjagers’ ligt vanaf donderdag 12 augustus in Standaard Boekhandel voor € 25. Let op, er is maar een beperkte oplage in de winkel terug te vinden. Je kunt daarom ook online bestellen.

Misschien vind je ook deze artikels over boeken leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content