Krant bij de hand

Door De Redactie

Met een leuke hangtas heb je geen extra tafelruimte nodig voor je boek of tijdschrift. De tassen zijn gemaakt van een stevige stof. Met drie draagriemen en klittenband hang je ze aan je stoel.

Dit heb je nodig

  • Stevige strepenstof: 4 rechthoeken van 33 x 25,5 cm + 1 cm naadwaarde aan één lange zijde (voor de bodem) en beide korte zijden, en 4 cm naadwaarde aan de andere lange zijde (voor de zoom bovenaan en de opening).
  • Vlieseline: 4 rechthoeken van 33 x 25,5 cm + 1 cm naadwaarde aan één lange en de twee korte zijden.
  • Neutraal gekleurde stof (voor de voering van de tassen): 4 rechthoeken van 33 x 25,5 cm + 1 cm naadwaarde aan één lange en de twee korte zijden.
  • Neutraal gekleurde stof (voor de draagriemen): 3 stroken van 7 x 22 cm + 1 cm naadwaarde aan de lange zijden, en 3 cm naadwaarde aan de korte zijden.

Zo maak je het

  1. Strijk de vlieseline op de 4 tasdelen telkens op de verkeerde kant van de voeringstof volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Leg de voeringen en de strepenstof van de vier tasdelen telkens met de verkeerde kant op elkaar, en stik rondom rond vast. Vouw de naadwaarde van de gestreepte stof telkens naar binnen met 2 cm, strijk en stik vast. Naai de zijkanten en de bodem van ieder deel met zigzagsteek op elkaar.
  3. Leg telkens twee tasdelen met de goede kanten op elkaar, zet ze vast met spelden en stik de zijkanten en onderkant aan elkaar. De hoeken onderaan: plooi een zijnaad tegen de ondernaad, waardoor een driehoek ontstaat. Stik vast aan de basis over een breedte van 3 cm. Keer de tas en strijk de zijkanten.
  4. Plooi voor de draagriemen de 3 stroken stof in de lengte dubbel en vouw de naadwaarde van de lange en korte kanten naar binnen (= 3,5 x 22 cm). Strijk de zomen en stik ze vast. Voorzie de drie draagriemen aan de korte kanten van klittenband (velcro).
  5. Maak de overeenkomstige hechtingsdelen van de klittenband aan de binnenkant van de tassen vast (één aan elke zijkant, één in het midden van elke tas). Hecht de draagriemen met de klittenband vast aan de tassen.

Partner Content