Getty Images

8 originele manieren om lege schriftjes te vullen

Door Hanne Bral

Heb jij ook zo’n zwak voor mooie schriftjes? Dan heb je misschien wel een stapeltje lege schriftjes liggen waar je niets mee doet, bang om de nette witte pagina’s te verpesten. Het is zonde om ze zomaar te laten liggen, dus hier vind je acht originele manieren om ze te vullen!

8 ideetjes om lege schriftjes te vullen

1. Morning pages

‘Morning Pages’ is al langer een populaire trend in de mindfulness-wereld. Het was Amerikaanse schrijfster Julia Cameron die ermee begon en het is heel eenvoudig. Elke ochtend zet je je met je schriftje en een pen aan je bureau, bijvoorbeeld vlak voor je begint te werken. Dan begin je gewoon te schrijven – zonder na te denken, wat er maar in je hoofd opkomt.

Dat kunnen banale dingen zijn zoals ‘niet vergeten het vuilnis buiten te zetten’ of ‘brood halen’, maar evengoed komen er onverwachte creatieve ideeën in je op. Begin niet na te denken of je wel mooi of foutloos schrijft, want dat is niet van belang. Je stopt pas met schrijven wanneer je drie pagina’s volgeschreven hebt. En dat herhaal je elke ochtend. ‘Morning pages’ helpen je hoofd leeg te maken, prioriteiten te stellen en creatief te denken.

2. Boekenschriftje

Als je graag leest, kan het leuk zijn om een boekenschriftje bij te houden. Daarin kun je bijvoorbeeld een lijstje maken van de boeken die graag nog wilt lezen. Of je kunt per boek dat je gelezen hebt een pagina maken met een korte recensie: wanneer heb je het boek uitgelezen? Waarover gaat het boek? Wie was je favoriete personage en waarom? Schrijf er ook een paar van je favoriete passages of quotes bij. Zo kun je uitgebreid terugblikken op de boeken die je gelezen hebt.

3. Aangeraden films, series, boeken of uitstapjes

Het gebeurt vaak dat een vriendin je een goede serie of nieuw restaurantje aanraadt, maar op het moment dat je het wilt uittesten, ben je de naam vergeten. Dat is altijd lastig. Hou een schriftje bij voor alle interessante dingen die vriendinnen je aanraden of die je tegenkomt op Instagram, in nieuwsbrieven of in je favoriete magazine: boeken, films, series, expo’s, een nieuwe koffiebar of winkel, reisbestemmingen, … Zo vergeet je ze zeker niet!

4. Boekje vol vakantieherinneringen

In plaats van een klassiek fotoboek te maken van je vakantie, kun je ook creatiever aan de slag. Hou tijdens je reis tickets, rekeningen, postkaartjes, bloemen, … bij en druk je leukste vakantiekiekjes af. Verzamel alles en maak er een mooie collage van! 

5. Cadeau-ideetjes

Vind je vaak moeilijk inspiratie voor cadeaus? Hou dan een lijstje bij met cadeau-ideetjes. Wanneer iemand van je vrienden of familie tijdens een gesprek iets vernoemt dat die graag zou willen hebben, noteer je dat in je lijstje. Wanneer die persoon dan jarig is of de feestdagen komen eraan, hoef je niet lang na te denken over een cadeau. Kijk gewoon in je schriftje!

6. Dankbaarheidsdagboek

De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat kleine dingen appreciëren wonderen kan doen. Dankbaarheid is dan ook een wondermedicijn: het zorgt voor minder stress, een goede nachtrust én een betere gezondheid. Bedenk iedere dag drie dingen waarvoor je dankbaar bent, hoe klein ze ook zijn. Als je dat een tijdje volhoudt, ga je vanzelf meer en meer dankbare momenten ervaren doorheen de dag: kleine, spontane momenten van puur geluk. En als je je eens verdrietig of moedeloos voelt, blader dan door je schriftje vol positiviteit. Je zult je al snel beter voelen.

7. Receptenboekje

Receptjes uitscheuren uit reclamefolders of tijdschriften, allemaal goed en wel tot je ze kwijtraakt tussen de oude post of ergens ver weg in een kast. Plak ze allemaal in één schriftje, dat je op een vaste plaats bewaart, bijvoorbeeld bij je kookboeken. Ook eigen receptjes of familierecepten kun je neerpennen in je schriftje. Op die manier vind je je favoriete receptjes altijd terug wanneer je wilt beginnen koken.

8. Dromendagboek

Wil je je dromen beter kunnen onthouden? Hou een schriftje op je nachtkastje als dromendagboek. Op het moment dat je wakker wordt en je dromen nog net herinnert, schrijf ze dan neer. Waar speelde de droom zich af? Wie kwam erin voor? Wat gebeurde er? Je kunt ook tekenen in plaats van schrijven. Zo kun je altijd terugbladeren naar je voorbije dromen en zien of er bepaalde dromen soms terugkomen.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content