Met deze to do’s zet je de zomervakantie goed in

Door Celine Werner

Ben jij ook zo zwaar aan het aftellen naar de start van de zomervakantie? Wij ook! En om je nog warmer te maken voor dat fijne vakantiegevoel, maakten we een lijstje met een paar leuke to do’s om jouw verlof met een knal te starten! 

PS: Het zijn tips voor échte bezige bijtjes!

Zo zet je de zomervakantie 2018 goed in

Q presents The Color Run Hero Tour

Een unieke ervaring die zich niet focust op snelheid of prestatie, maar waar het vooral draait om fun! Hierbij moet je een parcours van vijf kilometer afleggen — wat voor (bijna) iedereen haalbaar is — waar je iedere kilometer een wolk kleurenpoeder over je heen krijgt. Dus wat denk je? Ga jij je ook inschrijven?

Waar: Klein strand – Montgomerykaai – 8400 Oostende
Wanneer: zondag 1 juli

Knokke Hippique

Van een ‘Lifestyle Village’ met verschillende boetieks, tot foodstands en kinderanimatie, er is op Knokke Hippique voor ieder wat wils. Elk weekend vinden er spektakels en optredens plaats. De highlights van dit jaar zijn — naast de showjumping — het optreden van de nineties band Snap! op vrijdag 29 juni, en de DJ Set van de Antwerpse DJ Makasi, die ook al op Tomorrowland schitterde, op zaterdag 30 juni.

Waar: Westkapellestraat – 8300 Knokke-Heist
Wanneer: van 28 juni tot en met 15 juli

PLAY Kortrijk

Op verschillende locaties in Kortrijk kunnen jong én oud gratis meer dan veertig  interactieve kunstwerken en installaties bewonderen. Tijdens PLAY wordt ook onze relatie met ‘spelen’ beetje per beetje ontleed. Hoe beïnvloedt spelen ons sociaal gedrag? Hoe weerspiegelt ‘het spel’ de evolutie van onze maatschappij?

Waar: Kortrijkse binnenstad – 8500 Kortrijk
Wanneer: van 23 juni tot en met 11 november

Bozar Open Air Summer Edition 2018

De aangeplante bomen van Bas Smets en de shadow pool van POOL IS COOL hokken dit zomerseizoen samen en creëren, mede dankzij het design van studio Piovenefabi, een groene ontmoetings- en ontspanningsruimte, open voor iedereen én voorzien van een zomerprogramma vol culturele activiteiten en een bar, uitgebaat door La Guinguette du Parc de Forest. Meer info vind je hier!

Waar: Paleis voor Schone Kunsten BOZAR – Ravensteinstraat 23 – 1000 Brussel
Wanneer: van 26 juni tot en met 28 september

Stadsmuzikantenfestival // MoMeNT //

Voor een sfeervol begin van de zomervakantie moet je op het Stadsmuzikantenfestival zijn. Acht bands en singer-songwriters worden een zondagnamiddag lang ingezet als straatmuzikanten die spelen in het charmante Begijnhof (Unesco Werelderfgoed), dat voor de gelegenheid verkeersarm is. De affiche is een mix van experimenteel, pop, singer-songwriter, ultramoderne muziek om op te dansen, jazz, Nederlands, Frans en Engels.

Waar: zondag 1 juli
Wanneer: Begijnhof Tongeren – Sint-Catharinastraat – 3700 Tongeren

Bronnen: uitinvlaanderen.be & knokkehippique.com – Beeld: shutterstock.com

Ook lezen:

Partner Content