Lezeres in het buitenland: “Je kind moeten achterlaten, daar bloedt je moederhart van”

Lezeres in het buitenland: "Je kind moeten achterlaten, daar bloedt je moederhart van"

Steeds meer Belgen zoeken hun geluk in het buitenland. Els is één van hen: zij verhuisde twee jaar geleden naar Singapore, voor de job van haar man Hendrik.

Alles of niets

Els (47): Als ik later groot ben, dan ga ik naar Amerika, zei ik als kind altijd. Maar verder dan dromen is het nooit gekomen. Wat niet wil zeggen dat Hendrik en ik niets van de wereld hebben gezien, integendeel. (lacht) Vooral Hendrik dan, want naast onze vakanties samen was hij aan de slag voor een Duitse firma. Als hij niet in Hamburg zat, dan was hij of thuis aan het werk of reisde hij de wereld rond. Zijn baas wist heel goed dat Hendrik en ik wel te vinden waren voor een buitenlands avontuur, en vier jaar geleden was het eindelijk zover.

Het was Singapore, of niets. Gelukkig kon ik me al een goed beeld van het land vormen, door de verhalen waarmee Hendrik altijd thuiskwam. Zelf was ik er ook al eens geweest, maar uiteraard bezocht ik alleen de toeristische hotspots. (lacht) Dat de kinderen les krijgen in het Engels, de zomer het hele jaar lang in het land blijft en de Singaporezen onderling Singlish -een sappige verbastering van het Engels- spraken, gaven me onmiddellijk een heel goed gevoel.

Singapore

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VERHALEN VAN BELGEN DIE ONS LAND ACHTERLIETEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)