Lezeres in het buitenland: “Als je iets wilt, dan ga je ervoor”

Lezeres in het buitenland: "Als je iets wilt, dan ga je ervoor"

Steeds meer Belgen zoeken hun geluk in het buitenland. Astrid is één van hen: zij verhuisde vorig jaar met haar man Adolphe en dochter Molly naar Rwanda, waar ze met hun drietjes een ViaVia Travellers Café uit de grond stampten.

In de genen

Astrid: “De zin voor avontuur zit misschien wel een beetje in het DNA van de familie Herbosch. Terwijl mijn mama een échte huismus is, trok papa als arts ooit voor drie weken met Artsen Zonder Vakantie naar het toenmalige Zaïre. Dat heeft ongetwijfeld iets in me losgemaakt, want al vanaf mijn vijftiende droomde ik van een leven in het zuiden. Vanaf mijn achttiende ontdekte ik wondermooie plekjes op aarde. Ergens écht het verschil maken, dat was mijn ambitie. Maar je weet hoe dat gaat: je studeert af, vindt een job en het leven kabbelt stilletjes verder.

Als jonge twintiger kon ik aan de slag in de kinderpsychiatrie, waar ik kinderen met emotionele en gedragsproblemen begeleidde. Heel interessant, maar toch bleef die goesting om nieuwe oorden op te zoeken, knagen. Om mijn grote droom waar te maken, deed ik nog een postgraduaat: Internationale Samenwerking Noord-Zuid. Daar was uiteraard een stage aan verbonden. (lacht) Zo kwam ik in een kinderpsychiatrie in Rwanda terecht.

Rwanda

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VERHALEN VAN BELGEN DIE ONS LAND ACHTERLIETEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)