Lezeres in het buitenland: “Een zomerse kerst went maar niet. Maar vieren in België, dat is weer net té koud” (lacht)

Lezeres in het buitenland: “Een zomerse kerst went maar niet. Maar vieren in België, dat is weer net té koud” (lacht)

Steeds meer Belgen zoeken hun geluk in het buitenland. Peggy is één van hen: zij verhuisde vijf jaar geleden samen met haar man Bart naar het Zuid-Afrikaanse stadje White River.

Zin voor avontuur

Peggy (45): “Intussen staat de teller op 45, en ben ik op bijna evenveel plekken geweest. Dat was altijd al mijn missie: zoveel landen zien als mijn leeftijd. Momenteel sta ik één jaar achter. Dat verdomde coronavirus hé. (lacht) Maar een tripje naar Mozambique is niet moeilijk vanuit Zuid-Afrika, dus wie weet lukt het nog voor mijn volgende verjaardag.

Dat Bart en ik in Zuid-Afrika zijn terecht gekomen, is eerlijk gezegd toevallig. Ik was niet het type dat de grote droom koesterde om een bed & breakfast in het zuiden te beginnen. Al ben ik wel altijd avontuurlijk geweest. In 1998 doorkruiste ik Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië met de fiets. En toen ik later mijn man Bart leerde kennen, ontdekten we samen nog meer van de wereld. Zo ook Zuid-Afrika.

Het kantelpunt

Tot Bart en ik op een dag onszelf de vraag stelden: is dit het leven dat we voor ogen hadden? Alle twee hadden we een eigen bedrijf. Ik was event- en weddingplanner, de tweede in België, na Joyce De Troch. En ook mijn man had een eigen evenementenbureau. Begrijp me niet verkeerd: we deden ons werk met hart en ziel, maar op een gegeven moment passeerden we elkaar op straat, elk in onze eigen wagen en deden we snel het raampje naar beneden om te laten weten dat het eten in de oven stond. Waar waren we in hemelsnaam mee bezig?

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VERHALEN VAN BELGEN DIE ONS LAND ACHTERLIETEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)