© Pelle De Brabander

Kom naar onze Libelle Leesclubs op Boektopia

Door Annelies Dyck

Deze herfstvakantie strijkt de Libelle Leesclub neer op het boekenfestival Boektopia in Kortrijk. We organiseren er gratis live leesclubs voor Libelle-lezeressen. Schrijf je nú in voor één van onze leuke leesclubs!

Wat is een Libelle Leesclub?

Een uur lang praten we in een afgesloten salon op Boektopia over een roman. Dat doen we aan de hand van onze Leesclubdoos met vragen. Je moet het boek dus op voorhand gelezen hebben. Onze Leesclub is ook een meet & greet, want nadien komt de auteur erbij om even kennis te maken en eventuele vragen te beantwoorden. Bovendien is het een fijn samenzijn met lezers en een Libelle-moderator. Elke sessie voorzien we koffie, thee en lekkers. 

De Libelle Leesclub vorig jaar in Gent (c) Pelle De Brabander

Hoelang duurt een Libelle Leesclub?

We praten een uurtje onderling en een klein half uurtje met de auteur. Reken ongeveer anderhalf uur voor een sessie.

Is een Libelle Leesclub gratis?

Toegang tot de Leesclub is helemaal gratis, maar je moet wel een inkomticket kopen voor Boektopia, hét literaire festival in Kortrijk. Je kunt er een dag lang rondsnuisteren tussen de boeken, lezingen en workshops bijwonen en je boeken laten signeren. Nog een voorwaarde: je moet het boek op voorhand gelezen hebben (door het te kopen in de boekhandel of online als e-book of te ontlenen in de bibliotheek).

De Libelle Leesclub vorig jaar in Gent (c) Pelle De Brabander

Welke boeken gaan we bespreken?

We selecteerden een aantal mooie romans die het goed doen in onze Libelle Leesclub op Facebook: van pakkende, waargebeurde verhalen en thrillers tot meeslepende romans van nationale en internationale auteurs.

1. Karen van Winkel met ‘Het verhaal van Robert’

Een postbode blinkt uit in alledaagsheid en dat vindt hij prima, tot hij twee vrouwen ontmoet die zijn leven voorgoed veranderen. Een debuutroman vol schoonheid en hoop die ontroert van begin tot einde.

Wanneer bespreken we? Zaterdag 28 oktober van 13.30 tot 15 uur

Dit vindt onze Libelle Leesclub van het boek:

“Wat een zalige roman. Het is zo mooi geschreven. Ik herkende er stukken in, alsof ze van mij waren. Het is een ‘gewoon’ verhaal van een alledaags iemand, maar ik kon het niet wegleggen…” – Marita

2. Ingrid Weinberger met ‘Samuels dochter’

Ingrids vader was Joods en verloor zijn eerste vrouw en kinderen in Auschwitz. Nadien startte hij een tweede leven en een nieuw gezin. Jarenlang wist Ingrid niks over haar vaders verleden, tot ze na zijn dood ging graven in zijn familiegeschiedenis. Een kwetsbaar, persoonlijk boek.

Wanneer bespreken we? Zondag 29 oktober van 12.30 tot 14 uur

Dit vindt onze Libelle Leesclub:

“Met rake zinnen komen de gruwelen van de concentratiekampen tot leven. Alsof je er zelf bij bent. Tegelijkertijd beleef je ook samen met Ingrid haar eigen worsteling. Wie ben ik? Ben ik goed genoeg? Een thema dat voor veel mensen herkenbaar is. Een pageturner die me zelfs na de laatste pagina niet los liet. Hij zinderde nog lang na” – Ellen

3. Laura Spence-Ash met ‘In de verte, de zee’

Een duale tijdlijn, een duik in een stukje verborgen WO II-geschiedenis, een onmogelijke liefde die de familie verdeelt: in de Libelle Leesclub houden we van dit soort meeslepende en goed geschreven historische romans. De auteur woont in Amerika en kan er fysiek niet bij zijn, maar ze zorgt voor een online interventie.

Wanneer bespreken we? Woensdag 1 november van 15 tot 16.30 uur

Dit vindt onze Libelle Leesclub: “Een meeslepende familieroman die een kant van de oorlog belicht waarmee ik nog niet vertrouwd was. Je leeft enorm mee met de personages en wilt ze liefst van al allemaal omarmen.” – Gloria

4. Bjorn van den Eynde met ‘De Engelenmoord’

Het thrillerdebuut van tv-scenarist en regisseur Bjorn Van den Eynde, die eerder al kinderboeken en YA-romans schreef, ging niet onopgemerkt voorbij in onze Leesclub. Zeer vlot geschreven, met een vleugje romantiek en een ontknoping op de allerlaatste bladzijde…

Wanneer bespreken we? Woensdag 1 november van 13:00 tot 14:30 uur

Dit vindt onze Libelle Leesclub:

“Wat een rollercoaster van spanning, afschuw en nieuwsgierigheid. Alles speelt zich af in België, dat maakt het herkenbaar en vertrouwd. Afwisselend wordt het verhaal belicht door ‘de speurders’ en ‘de dader’, wat zeer boeiend is. Tot de laatste bladzijde blijf je in het ongewisse en wanneer je het boek finaal sluit denk je: die had ik niet zien aankomen…” – Carla

5. Anja Felliers met ‘Zuiver’

Veel fans in onze leesclub van de Limburgse thrillerauteur, en terecht. Ze schrijft zo vlot, meeslepend en spannend dat we onmogelijk kunnen stoppen met lezen. Een ontmoeting met Anja staat bovendien altijd garant voor een warme, innemende babbel.

Wanneer bespreken we? Zaterdag 4 november van 16 tot 17.30 uur

Dit vindt onze Libelle Leesclub:

“Ook Zuiver is weer een toppertje. Zo moeilijk om te stoppen met lezen, ik heb er weer van genoten…. Een echte aanrader. Dank je wel Libelle!” – Ingrid

6. Nina George met ‘Het boekenschip van Parijs

De Duitse Nina George is de auteur van o.a. de internationale bestseller ‘De boekenapotheek aan de Seine’. Op dat boek is er nu een langverwacht vervolg: ‘Het boekenschip van Parijs’. Na de sessie komt Nina even langs voor een aperitiefje met de Libelle Leesclub, nadien wordt ze geïnterviewd op Boektopia voor het grote publiek. Ook daar zijn jullie uiteraard welkom!

Wanneer bespreken we? Zondag 5 november van 12 tot 13.30 uur

Dit vindt de Libelle Leesclub:

“Nina George schrijft zo beeldend. Haar zinnen roepen een hele wereld op van kleuren en geuren, ze beschrijft emoties zo levensecht. Wat heb ik genoten van deze schrijfster!” – Katty

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan nu in!

  • Je mag je inschrijven voor één of meerdere leesclubs.
  • Een Leesclubsessie is volzet bij 15 inschrijvingen. Als er minder dan 5 personen inschrijven, gaat de leesclub niet door.
  • Je wordt sowieso na je inschrijving op de hoogte gehouden of je sessie doorgaat of niet.

Meer over de Libelle Leesclub:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content