Libelle test uit…LG Stoom Kompressor

Door De Redactie
Bij Libelle.be zijn we voorstander van praktische huishoudtoestellen die ons heel wat tijd besparen. Daarom waren we dan ook heel nieuwsgierig naar de nieuwe stofzuiger van LG Electronics want naast stofzuigen gaat dit toestel meteen ook je vloer dweilen. Handig zeg je? Wij gingen de stofzuiger alvast even uittesten!

De nieuwe Kompressor Steam-stofzuiger van LG Electronics helpt vloeren in een mum van tijd te stofzuigen én te dweilen in slechts één handeling. Dankzij de speciale zuigmond verandert de stofzuiger in een stoomstofzuiger die onder andere geschikt is voor tegels, marmer, houten en keramische vloeren. Door het water in het kleine reservoir van de zuigmond tot hoge temperatuur te verwarmen, ontstaat stoom, wat het vloeroppervlak hygiënisch en snel schoonmaakt. De extra grote zuigkracht van het nieuwe turbocycloonsysteem dat allergenen en huismijt optimaal verwijdert zorgt bovendien voor een gezonde leefomgeving. Voor extra hygiëne perst de stofzuiger het stof tot blokjes zodat het niet gaat ronddwarrelen bij het legen van de stofbak!

Voordelen:

  • de stoomstofzuiger is bijzonder krachtig waardoor de kleinste stofdeeltjes meteen verdwijnen in de zuigmond
  • de stoomstofzuiger stofzuigt én dweilt in slechts één beweging. Het bespaart je bijna de helft in je kuistijd
  • de stoomfunctie is heel makkelijk te gebruiken en werkt heel doeltreffend. Zelfs de kinderstoel van onze peuter moest eraan geloven en was in een mum van tijd weer hygiënisch proper, zonder etensresten hier of daar!
  • door de compressortechniek heb je geen last meer van opvliegend stof wanneer je de stofbak uitleegt

Nadelen:

  • de stoomstofzuiger is redelijk zwaar
  • de stoomfunctie liet op onze parket toch hier en daar strepen achter na het poetsen

Deze Stoom Kompressor van LG Electronics is zijn geld (adviesprijs 449 euro) meer dan waard als je weinig tijd hebt om je huis te poetsen en het altijd “op een rapje” moet. Met dit toestel kan je de kuistijd bijna met de helft inperken omdat het stofzuigt én dweilt tegelijk. Je hebt nadien écht het gevoel dat je hele huis helemaal proper is.

Ben je een echte poetsfreak? Dan is opteer jij ongetwijfeld nog steeds voor de “ouderwetse” manier van werken. Eerst stofzuigen en dan pas dweilien.

Partner Content