Libelle Zomerromans

Door De Redactie

Ruilbon ‘Zwanenzang’

Ben jij ook de Libelle Zomerroman ‘Zwanenzang’ van Loes den Hollander gaan afhalen? Door een drukfout ontbreken er meerdere hoofdsukken in het boek. Met onderstaande bon, kan je een nieuw exemplaar afhalen bij de Standaard Boekhandel waar je het boek hebt gekocht. Afhalen kan van woensdag 22 juli tot en met zaterdag 5 september 2009. Vergeet ook niet het oude, foutief gedrukte exemplaar, in te leveren.

Week 3: Karin Fossum – Een andere voorkeur

Een man en een vrouw die hun zondagse wandelingetje maken, vinden in het bos het lichaam van een bijna naakt jongetje. Het echtpaar neemt onmiddellijk contact op met de politie, maar nog voor deze arriveert, maakt Reinhardt met zijn gsm foto’s van het slachtoffer en choqueert daarmee zijn vrouw. Al snel wordt duidelijk dat er sprake is van seksueel misbruik. De politie besteedt veel tijd aan het onderzoek, maar zonder resultaat. De spanning in de stad wordt nog angstaanjagender als even later weer een jongen verdwijnt.

Redacteur Moniek: “Je dénkt de ontknoping te kennen, maar je wordt op het verkeerde been gezet!”

Week 3: Aimelie Fried – Rosanna’s dochter

Het leven van het jonge paar Josch en Nela verandert van de ene op de andere dag als de ex-vriending van Josch bij een auto-ongeluk om het leven komt. Rosanna laat een dochter achter, de veertienjarige Aimée. Josch en Nela nemen het getraumatiseerde pubermeisje in huis en proberen haar met zorg en liefde te omringen. Maar Aimée ontpopt zich tot een geraffineerde jonge vrouw die Nela als haar rivale ziet en het zorgeloze leventje van het stel verstoort door met verkeerde vrienden om te gaan. Nela, heen en weer geslingerd tussen medelijden en ergernis, dreit langzamerhand buiten spel te worden gezet. Als dan ook nog Aimée’s biologische vragen opduikt, is de emotionele chaos compleet.

Redacteur Miek: “Laat je meevoeren op deze rollercoaster van emoties: liefde, haat, verdriet, blijdschap, twijfel… àlles passeert de revue.”

Boekenbon week 3

Week 2: Rosamude Pilcher – Wilde tijm

Victoria Bradshaw was achttien, verlegen en kwetsbaar, toen zij haar hart verloor aan de charmante, onvoorspelbare toneelschrijver Oliver Dobbs. Even plotseling als hij toen uit haar leven verdween, staat hij nu drie jaar later, voor haar deur. Maar hij is niet alleen; op zijn arm draagt hij zijn tweejarige zoontje Thomas. Hoewel Victoria wijzer en zelfstandiger is geworden, kan zij andermaal Oliver’s sensuele charme niet weerstaan. Ze reizen naar Schotland, naar het landhuis van de Dunbeaths, volgens Oliver om er te genieten van de ontluikende lente. Maar voor Victoria wordt het een reis vol emotionele ontdekkingen, met warme liefde voor de kleine Thomas, de voorzichtige twijfel aan haar gevoelens voor Oliver, de intense verbondeheid met het Schotse landschap en haar groeiende genegenheid voor de evenwichtige John Dunbeath.

Productmanager Karen: “Laat je meenemen naar de romantische sfeer van het landgoed, van de Schotse Hihglands met zijn lochs en pittoreske dorpjes”.

Week 2: Loes den Hollander – Zwanenzang

Op het einde van hun middelbare schooltijd sluiten vier klasgenoten, die zich de zwanen noemden, een verbond waarbij ze elkaar beloven dat ze met niemand zullen praten over wat ze samen hebben uitgehaald. Ieder voor zich probeert daarna om alles wat er gebeurd is, gewoon te vergeten. Maar er blijft toch een onaangenaam schuldgevoel in hun hoofd achter, waar ze nooit helemaal van loskomen. Na twintig jaar worden Sylvie, Doortje, Vicky en Janna beurtelings geconfronteerd met hun lidmaatschap van een groep die beter niet had bestaan. Ze worden gedwongen om onder ogen te zien dat hun schuld moet worden ingelost en ze een hoge prijs gaan betalen. Een té hoge prijs, zelfs… Kan hun onbekende belager, die met elk lid van de groep wil afrekenen, worden gestopt? Ze beseffen alle vier pas laat dat het noodlot hen op de hielen zit.

Eindredacteur Pauline: “Iemand zint op wraak: de zwanen moeten een (te?) hoge prijs betalen…”

Boekenbon week 2

Week 1: Jill Mansell – De Prins op het verkeerde paard

Maddy Harvey, een mooie jonge vrouw, ziet op een feestje -in een genante maar, toegegeven, lachwekkende situatie- de knappe Kerr McKinnon terug, die jarenlang niet meer in het stadje verbleef. Wat gebeuren moet, gebeurt: zij gaat helemaal voor de bijl voor hem en hij valt als een blok voor haar. Maar bijna meteen beseft Maddy dat een relatie met Kerr helemaal niet kàn. Ze lijken wel Romeo en Julia: na een tragisch ongeval jaren geleden wil hààr familie niks meer met de zijne te maken hebben. Daarom maakt de wanhopige Maddy het uit met Kerr. En ziet vervolgens met de dood in het hart hoe de ene na de andere van haar vriendinnen de ware liefde tegenkomt…

In dit verderlichte boek krijgt letterlijk iedereen, tot de hond van vriendin Kate aan toe, vlinders in de buik, en kan zij/hij- jawel, ook Maddy en Kerr- aan het eind haar/zijn ware jacob(a) in de armen sluiten. Al die verwikkelingen slepen je in één ruk mee tot het happy end, met veel binnenpretjes en gegrinnik onderweg. Zoals je bij Jill Mansell mag verwachten.

Eindredacteur Paula: “Letterlijk iedereen in dit boek, tot de hond toe, krijg vlinders in de buik!”

Week 1: Santa Montefiore – Onder de ombuboom

De beeldschone en van branie barstende Sofia Solanas is de oogappel van haar vader PAco, maar haar relatie met haar Ierse moeder Anna is niet je dàt. Anna volgde destijds haar grote liefde naar Argentinië, maar heeft nooit kunnen aarden op Santa Catalina, de familieranch. Ze is jaloers op haar dochter, die zich als een vis in het water voelt, en met haar levenslust ieders hart weet te stelen. Dat het meisje iets héél speciaals heeft, ontgaat ook haar neef Santiag o niet. Hij, zijn zus Maria en Sofia, zijn drie handen op een buik. Wanneer ze maar kunnen, rijden ze samen de uitgestrekte pampa in en slijten ze uren bij de ombu-boom, die volgens hen magische krachten heeft en wensen kan laten uitkomen. Maar soms moet je uitkijken met wat je wenst. Tussen Sofia en Santiago groeit stilaan méér. De twee worden onafscheidelijk, tot ze onherroepelijk door de realiteit worden ingehaald.

‘Onder de Ombu-boom’ is een prachtige roman over de verboden liefde van twee jonge mensen. Laat je niet afschrikken door de omvang (555 bladzijden): dit boek is uitmuntend leesvoer voor de zomer. Je waant je in het zwoele Latijns-Amerika, waar de temperaturen al snel naar het kookpunt klimmen om vervolgens in een kletterend omweer los te barsten!

Redacteur Nathalie: “Al na enkele bladzijden waan je je in het zwoele Latijns-Amerika, waar de temperaturen al snel naar het kookpunt klimmen.”

Boekenbon Week 1

Partner Content