Maak je auto duurder in 10 stappen

Door De Redactie

Voor die nieuwe auto heb je een aardig budget nodig. Daarom ontdek je hier 10 tips op een rij die ervoor zorgen dat je meer geld uit je oude auto haalt, dankzij een minimale investering.

 1. Het klinkt eenvoudig, maar breng een bezoekje aan de carwash en kies het duurste wasprogramma. Een blinkende auto ziet er meteen als nieuw uit, zeker als je de moeite neemt om zelf de binnenkant van de deuren te reinigen.
   
 2. Werk kleine krasjes en verkleuringen weg met een lakstift, die je in de betere doe-het-zelf-zaak koopt. Kies wel de juiste kleur.
   
 3. Werk kleine roestplekjes bij met een anti-roeststift.
   
 4. Smeer een beetje slaolie op de zijkant van de banden, dan zien ze er weer als nieuw uit. Deze truc kan je ook toepassen op (plastic) zwarte bumpers.
   
 5. Niet alleen een propere buitenkant, ook een propere binnenkant is belangrijk. Ga dus aan de slag met de stofzuiger, de ruitenreiniger en een vochtig doekje. Stofzuig ook onder de zetels en de voetenmatten. Je komt vast nog kleingeld tegen. Handig om 10 minuten extra te kunnen stofzuigen terwijl je toch in de car wash staat.
   
 6. Vervang de automatten als ze versleten zijn. Dit kost je ongeveer 30 euro voor een set, maar maakt een wereld van verschil.
   
 7. Hangt er een muffe geur in de auto? Zet er gedurende één nacht een kopje azijn of wat gemalen koffie in. Je zal zien, het werkt. Een interieurspray doet ook wonderen.
   
 8. Speur het internet af naar een setje wieldoppen. Tweedehands zijn die goed betaalbaar. Als dat toch net te duur wordt, kan je altijd aan de slag met velgenreiniger.
   
 9. Kijk de bandenspanning na en regel bij indien nodig.
   
 10. Vul de olie en ruitenwisservloeistof aan.

Wanneer je auto er helemaal als nieuw uitziet, is het tijd om hem te verkopen. Dat kan makkelijk en gratis online via bijvoorbeeld AutoScout24. Met deze tips zorg je ervoor dat je auto meteen in het oog van potentiële kopers springt.

 • Zorg voor veel en goede foto’s van je auto, zowel van de buitenkant als van het interieur. Let erop dat er geen achtergronden op staan, die leiden alleen maar af. Fotografeer ook de details en vermeld de extra opties.
   
 • Wees eerlijk in je beschrijving van de auto. Als verkoper heb je de plicht om alles te vertellen wat je over de auto weet. Ben je de eerste eigenaar? Vermeld dan bijvoorbeeld dat de auto ongevalvrij is en dat het onderhoud op de correcte tijdstippen gebeurde. Iets wat potentiële kopers graag horen.
   
 • Vergelijk je wagen met identieke modellen om een idee te krijgen van de marktprijs. Maar zoek ook op criteria als datum van ingebruikname, kilometerstand, opties, … om je prijs te bepalen. Advies inwinnen bij een professionele verkoper is natuurlijk ook een goed idee. Bedenk ook vooraf wat je minimaal voor je auto wil krijgen.
   
 • Zet de advertentie regelmatig opnieuw online. Zo blijft je auto onder de aandacht. Krijg je geen enkel telefoontje in de eerste dagen nadat je je auto online hebt geplaatst? Bekijk je advertentie dan nog eens kritisch en doe aanpassingen waar nodig.
Bron:  www.autoscout24.be
 

Partner Content