Mamma Mia!, de film

Door De Redactie

Mijn ouders waren er helemaal weg van. Mijn schoonmoeder amuseert zich nog steeds te pletter wanneer ze hun liedjes op de radio hoort en het moet gezegd...de ABBA-deuntjes werken nu eenmaal bijzonder aanstekelijk. Geen wonder dus dat er enkele jaren geleden een Mamma Mia!-musical op poten werd gezet en dat een gigantisch succes werd. Geen wonder dus ook dat er nu ook een Mamma Mia-film in de bioscoop verschijnt met een stralende Meryl Streep in de hoofdrol.

Donna (Meryl Streep) woont met haar dochter Sophie op een klein Grieks eilandje. Sophie staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde Sky wanneer ze in het dagboek van haar moeder ontdekt dat ze drie mogelijke vaders heeft. Zonder dat haar moeder er weet van heeft, nodigt ze de drie mannen (Pierce Brosnan, Colin Firth en Stellan Skarsgård) uit op het huwelijksfeest. Maar de grote vraag blijft? Wie van de drie moet haar op deze belangrijke dag naar het altaar leiden?

Mamma Mia!, de film zal zeker niet iedereen kunnen bekoren, daarvoor is hij iets te melig en iets te musical-achtig. Maar…laat die "ergernissen" na tien minuten achter je en je zal merken dat je na een kwartiertje vrolijk zit mee te zingen of te heupwiegen op de toontjes van de bekendste ABBA-songs!  Het is vooral door het aanstekelijke enthousiasme van onder andere Meryl Streep, Julie Walters, Pierce Brosnan en Colin Firth dat de film zo fris en vrolijk is. Bovendien zingen al deze sterren écht in deze prent! Al klinkt dat bij een Julie Walters of Meryl Streep toch net iets beter dan bij een Pierce Brosnan!

 

 

Partner Content