Lezeres Michelle leest: ‘Feministen dragen geen roze (en andere leugens)’ van Scarlett Curti

Door De Redactie

Vrouwen die met blote borsten de straat op lopen, en trots het natuurlijk groeiende haar onder hun oksels tonen. Het kan zijn dat dit het beeld is dat je hebt van feminisme. En het kan en mag ook zo zijn, maar het hoeft niet. Dat bewijst ‘Feministen dragen geen roze’ van Scarlett Curti.

Vooroordelen

Er bestaan tal van vooroordelen over feministen: ze dragen geen make-up, verafschuwen hoge hakken, ze hebben geen plezier, komen met tientallen bijeen om haatdragende boodschappen over mannen te verspreiden en ze zullen nooit een partner vinden.

Maar is dat altijd het correcte plaatje? Ik ben ook feministe, maar hou mijn borsten veilig verstopt onder mijn T-shirt, draag af en toe graag een laagje make-up en maak tonnen plezier, maar dat maakt van mij geen ‘slechte’ feministe. Iedereen beleeft feminisme op zijn/haar eigen manier, en dat is exact wat Feministen dragen geen roze (en andere leugens) toont.

Door bekende en minder bekende vrouwen

Feministen dragen geen roze (en andere leugens) is een verzameling van een vijftigtal essays, geschreven door bekende en minder bekende vrouwen. Keira Knightley, Jodie Whittaker en Emma Watson passeren de revue. Blossom Books vulde de lijst met imposante namen aan met enkele Nederlandse feministen, waaronder Marie Lotte Hagen en Milou Deelen.

De perfecte inleiding in het feminisme

Dit boek is informatief en entertainend tegelijk en bevat een mix van harde feiten, gefundeerde meningen en anekdotes, wat ervoor zorgt dat het de perfecte inleiding in feminisme is. Maar ook doorwinterde feministen vinden hun gading in deze verzameling van korte teksten. De opbouw en structuur maken van dit boek het perfecte nachttafelboek; snel even één essay lezen, lichtje uit en slaap lekker.

Ben jij geïnteresseerd in feminisme? Heb je vooroordelen over feminisme? Weet je eigenlijk niet precies wat feminisme inhoudt? Gooi snel dit boek in je online winkelmand, want Feministen dragen geen roze (en andere leugens) leidt je naar de wondere wereld van het feminisme. Je koopt ‘m hier.

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Lees meer

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content