Copyright: Michelle Korthout

Michelle leest: De biecht van Nadia Dala

Door De Redactie

Ooit was ze een topjournaliste. Nu laat Marie de tijd aan zich voorbijgaan. Woensdag is douchedag. En meer dan naar de voorbij het raam passerende mensen kijken die hun leven wél met twee handen aanpakken, doet ze niet. Tot ze op een dag nog één kans krijgt om haar carrière terug op de rails te krijgen.

Maar daarvoor moet ze haar vervreemde zus interviewen, die betrokken is geraakt bij een grote criminele zaak.

Waarheid niet onder ogen

Dat Marie ervoor kiest om niet meer deel te nemen aan haar leven, komt duidelijk naar voren. En Allibert maakt het haar niet gemakkelijker om naar buiten te gaan. Het witte badkamermeubel dat volledig bekleed is met spiegels, herinnert haar telkens weer aan haar vervagende schoonheid. Een waarheid die ze liever niet onder ogen ziet.

De keuze is aan jou

Een meeslepend verhaal zal je in De Biecht niet vinden. Waar je hoopt een plot aan te treffen, vind je eerder een autobiografische karakterschets van Marie. Je kunt ervoor kiezen om de twee uur die je zou spenderen aan het lezen van dit korte boek aan iets anders te wijden. Of je waagt je toch aan De Biecht en vindt hier en daar schoonheid in de weldoordachte prozaïsche beschrijvingen van Nadia Dala. De keuze is aan jou.

De Biecht – Nadia Dala – Uitgeverij Manteau – 2017 – 224p. –  ISBN: 9789022334355

 

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Bron en beeld: Michelle Korthout

Meer van Michelle:

Partner Content