Michelle leest: Het licht dat we verloren

Door De Redactie

11 september 2001 staat in ons geheugen gegrift als een dag die alles veranderde. En dat was niet alleen zo voor Amerika of voor de hele wereld. Nee, ook voor Lucy en Gabriël veranderde die dag alles.

Rauw en oprecht liefdesverhaal

Lucy vertelt hoe ze elkaar ontmoeten tijdens een Shakespeare-seminarie dat plaatsvindt op het moment dat twee vliegtuigen de Twin Towers invliegen. Radeloos en bang zoeken ze elkaars gezelschap op, wat de start is van een rauw en oprecht liefdesverhaal.

Adembenemende proza

Het licht dat we verloren leest als een lange brief die gevuld is met vragen. Vragen die Lucy altijd al heeft willen stellen, maar waar ze nooit een antwoord op zal krijgen. Met deze vragen snijdt ze universele onderwerpen aan die ondanks hun alledaagse karakter een diepe impact hebben. En hoewel liefde de basis vormt van dit verhaal, ligt de focus op het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes.

Na amper tien pagina’s krijg je het onmiskenbare gevoel dat je een speciaal boek in handen hebt. Toch kan niets je voorbereiden op de grip die dit verhaal op je hart zal hebben. De beschrijving van hartverscheurende gebeurtenissen en wondermooie proza van Jill Santopolo doen je adem stokken. En dit levert een stille schoonheid op die de kracht vormt van deze roman.

Het licht dat we verloren – Jill Stantopolo – Uitgeverij Prometheus – 2017 – 287p. – ISBN 9789044633177

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Bron en beeld: Michelle Korthout

Niet te missen:

Partner Content