Copyright: Michelle Korthout

Michelle leest: Het slagveld van Jérôme Colin

Door De Redactie

Als er één ding is dat je uit dit boek moet onthouden, is het dit: stop nooit met ochtendseks, want dat betekent het einde van je relatie. Althans volgens de vader van het gezin, die ons meeneemt in zijn leven.

Lees-snack

Een lekker dun boekje – een ideaal tussendoortje, zou je denken. Hoewel je het boek gemakkelijk op één avond kunt verslinden, is het onderwerp helemaal niet zo luchtig als je misschien zou willen van een tussendoortje. Jérôme Colin toont ons in zijn tweede boek een modaal gezin met alledaagse problemen. Het slagveld is een relaas over adolescentie, liefde en het dagelijks gevecht met en tegen elkaar. Dit alles speelt zich af in de periode rond de aanslagen in Parijs en Brussel – gebeurtenissen die een diepe impact hebben op onze samenleving, en dus ook op het gezin in dit boek.

Donkere wereld

Alledaagse problemen staan dan wel centraal in dit boek, maar toch voelt het verhaal allesbehalve alledaags. Colin overgiet het met een donkere saus die je doet stilstaan bij de wereld waarin we leven. En net wanneer je denkt dat er licht aan het einde van de tunnel is, gaat het verhaal weer terug naar start. Een verwerkingsproces in een boek gegoten van deze Belgische auteur! Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram! Lees zeker ook: 

Partner Content