Michelle leest 'Onder de Huid' en geeft haar recensie

Michelle leest: Onder de huid van Sara Flannery Murphy

Door De Redactie

Michelle waagt zich deze maand aan een paranormaal boek! Praten met de doden, het lijkt iets waar enkel de mediums van deze wereld mee adverteren. Maar in Onder de huid krijgt iedereen de kans om met zijn dierbare overledene te praten. Je hoeft ze enkel maar te grijpen.

Een ‘body’ met veel gezichten

Wanneer je Edie huurt, krijg je een halfuur met haar in een privékamer, maar niet op de manier waarop je zou denken. Met een simpel pilletje verandert haar persoonlijkheid in die van jouw overleden vriend of familielid. Al vijf jaar lang neemt Edie zo elke dag talloze verschillende persoonlijkheden aan en ontvlucht ze haar eigen leven.

Een uiterst professionele ‘body’, daarvoor staat Edie bekend in het Elysisch Instituut, tot ze de regels begint te overtreden. Ze ontdekt een andere kant van zichzelf, of beter: een andere vrouw in zichzelf. Zou dit iets te maken hebben met Patrick, haar nieuwe en mysterieuze cliënt die ze maar niet uit haar gedachten krijgt?

Gemiste kans

Met een bijzondere premisse weet Sara Flannery Murphy meteen je aandacht te trekken en dankzij haar scherpe en zintuiglijke schrijfstijl weet ze je ook even vast te houden. Hoe veelbelovend dit boek ook mag lijken, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

De onthullingen, waar zo naar toegewerkt wordt, worden op een lauwe en te gemakkelijke manier ontsluierd. Wanneer het einde nadert, lijken personages plots heel gewillig om gevoelige informatie in het rond te spuien. Doordat de mysteries in simpele dialogen worden opgelost, voel je je als lezer minder betrokken. Een gemiste kans voor Sara Flannery Murphy, die met Onder de huid slechts een matig debuut maakt.

‘Onder de huid’ van Sara Flannery Murphy, uitgeverij De Fontein, 2018, 334 pg., ISBN: 9789026142710 

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Ook op de radar van Michelle:

Partner Content