Beeld: Michelle Korthout

Michelle leest: Weduwen van Lynda La Plante

Door De Redactie

Een verhaal met vier vrouwen in de hoofdrol, al lijkt dat op het eerst zicht zo niet te zijn. Klaar voor wat onvervalste girlpower?

Vier vrouwen in de hoofdrol

Harry Rawlins was een succesvolle antiekhandelaar, maar had een duister kantje. Samen met drie andere mannen beraamde hij een overval die hen een pak geld zou opleveren. Ondanks hun perfect uitgekiende plan liep het mis, waardoor drie van hen overleden. De vierde overvaller kon ontsnappen. Maar waar is hij nu?

Hoewel de overvallers de aanzet van het verhaal vormen, spelen hun vrouwen de hoofdrol. Alle vier zijn ze plotsklaps weduwe en nu is het aan Dolly, Harry’s vrouw, om de boel over te nemen.

Razendsnel tempo

Weduwen is een thriller die een snel tempo volgt en waar geen enkele bladzijde teleurstelt. Maar naast de actie zijn het vooral de vrouwen, hun karakters en hun samenspel die het verhaal zo sterk maken. Hier en daar smijt Lynda La Plante er een sprankeltje humor tegenaan. Ze doet je meesterlijk meeleven met de weduwen, waardoor je niet anders kan dan voor hen supporteren.

Dit boek vol girlpower is ideaal leesvoer voor de koude en donkere wintermaanden. Wil je dit verhaal (her)beleven met je ‘ik lees niet graag’-hubby? Goed nieuws: de verfilming volgt deze maand – met een geweldige Viola Davis in de hoofdrol voor nog wat extra girlpower!

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Nog meer:

 

Partner Content