Unsplash

5 van de mooiste camperplaatsen in Europa

Door Elke Spelters

Naar aanleiding van de reistrends voor de zomer van 2022, deelt platform Camptoo maar al te graag de mooiste camperplaatsen in Europa. Van de meest duurzame tot de hoogste camperplaats: deze vijf verborgen pareltjes wil je bezoeken.

1. Duitsland: duurzaamheid troef

Wie niet te ver wil rijden, heeft met Saarland een prachtige reisbestemming gevonden. De kleinste deelstaat van Duitsland, net tegen de grens met Frankrijk en Luxemburg, loopt over van de prachtige natuur. Denk maar aan de indrukwekkende Saarschleife (postkaartmateriaal!) of natuurreservaat Bliesgau Biosphere, UNESCO Werelderfgoed. Ideaal voor wie van fietsen en wandelen houdt!

Saarschleife
Saarschleife

2. Nederland: kinderen koning

Tijdens de pandemie hebben we massaal het kamperen herontdekt, vooral als gezin. Je moet het trouwens niet te ver gaan zoeken, want wie het gevoel wil hebben wakker te worden in Afrika, zet de camper gewoon bij Safaripark Beekse Bergen. Ontmoet de wilde dieren in Dierenrijk, neem bij warm weer een lekkere plons in het meer of laat de kinderen op het springkasteel terwijl jij van een drankje kunt genieten in Speelland.

3. Montenegro: budgetvriendelijk reizen

We kunnen er helaas niet omheen: reizen wordt een flink pak duurder. Wie op zoek is naar een budgetvriendelijke bestemming moet in Montenegro zijn. Al voor € 10 vind je hier een aangename camperplaats. Op zoek naar een leuke activiteit? In Nationaal Park Biogradska kun je wilde dieren spotten, in Nevidio spring je zo in een kano om de prachtige watervallen te ontdekken of ga op boottrip naar het eiland Our Lady of the Rocks.

Montenegro
Montenegro

4. Zwitserland: logeren op hoogte

Voor de hoogste camping van Europa moet je in Zwitserland zijn. In het hartje van de Zwitserse Alpen vind je Arolla, de hoogste campsite van Europa. Vanaf de camping vertrekken er verschillende bergwandelingen en trek- en klimtochten. ‘s Nachts strijk je neer in je camper, aan de voet van de steile bergen en gletsjers die de plek omringen.

5. Frankrijk: kamperen voor sportievelingen

Surfen wordt steeds populairder, zowel bij jong als oud. Of je nu wilt scoren bij je kinderen, of graag zelf op de plank kruipt: de Franse Côte d’Argent is de plek bij uitstek voor waterratten. De Atlantische Kunst herbergt enkele van de mooiste surfplekken van Europa, waaronder onder meer Mimizan en Moliets. Ook voor mooie fiets- en wandeltochten zit je in deze côté op de juiste plek.

Surfen
Surfen

MEER LEUKE CAMPERTIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content