© Getty Images

Dit zijn de mooiste camperplaatsen om te overnachten in België

Voor de één moet er een zwembad zijn, de ander staat het liefst midden in de natuur, ver weg van alles en iedereen. Camperlocaties zijn er in zoveel soorten en maten, maar van welke plekken ben je nu zeker dat je goed ontvangen wordt met je camper? Hier vind je alvast enkele leuke camperplaatsen in België.

Met de camper op reis

Op reis gaan met de camper is al lang niet meer enkel voor de 60-plusser. Deze manier van onderweg zijn en dingen ontdekken wordt ook steeds populairder onder jonge mensen. Wat wil je? De wereld ligt immers aan je voeten. Je hebt bovendien meer comfort dan bij gewoon kamperen. En zit de locatie of het weer even niet mee? Dan druk je gewoon het gaspedaal in en… op naar de volgende bestemming. De ultieme vrijheid, dus!

De beste camperplaatsen van België

De website campercontact.com reikt jaarlijks de Campercontact Awards uit aan de beste campings en camperplaatsen in België en Europa. Hoe ze te werk gaan? Ze kiezen locaties op basis van het hoogste gemiddelde cijfer dat gasten aan een plek gaven. De camperlocatie moet minimaal 15 afzonderlijke recensies hebben.

Deze drie winnaars kregen in 2022 van verschillende campergasten telkens een hoge score van meer dan 4,5/5. Niet twijfelen, dus!

Camping Biej Bokke

camperplaatsen België
Getty Images

De award voor Camping van het jaar ging naar Biej Bôkke in Kinrooi, met een gemiddelde score van 4,94/5. Hier stationeer je je camper middenin het groen van Limburg, vlakbij de Maas. Eindeloos wandelen, fietsen, vissen of watersporten kan hier dus allemaal.

Camperhoeve De Bonterie

camperplaatsen België
Getty Images

Camperhoeve De Bonterie in Diksmuide won terecht de award voor Camperplaats van het jaar met een gemiddelde score van 4,74/5. Hier parkeer je je camper tussen het grazende vee en de locatie is ideaal om (eventueel naar zee) te wandelen en fietsen. Andere pluspunten zijn de broodjesservice in het weekend en de streekproducten die aangeboden worden.

Hoeve ’t Hof Bellewaerde

camperplaatsen België
Getty Images

Voor het eerst werd er ook een Duurzaamheids Award uitgereikt, die ging naar Hoeve ’t Hof Bellewaerde in Ieper. De camping heeft een waterzuiveringssysteem en ook groene parkeerplaatsen, die zijn heel wat beter zijn voor onze planeet dan asfalt of beton. Van hieruit kun je op pad in de Westhoek, of met de (klein)kinderen naar Bellewaerde.

Nog meer Belgische camperpareltjes

Ook deze camperplaatsen in België zijn zeker de moeite waard.

1. Camping ‘De Soetelaer’ – Sint-Laureins in Oost-Vlaanderen

Deze groene en uitgestrekte camping is gelegen op de grens met Zeeuws-Vlaanderen. Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochtjes langs schilderachtige dorpjes en mooie vergezichten.

2. Camping Tro Do Way – Bertogne in Belgisch Luxemburg

Deze prachtige, kleinschalige Camping Tro Do Way ligt in het bos, aan een rivier/beek. Op deze terrassencamping vind je rust, ruimte en vrijheid. Het haastige leven maakt even plaats voor het beleven en genieten van natuur en rust. Niets moet, alles mag!

3. Stukkenheidehof – Opitter-Bree in Limburg

Nabij de Ittervallei en de Zuid-Willemsvaart ligt er een prachtige Kempische langgevelhoeve met een grote tuin waar je je camper kunt zetten. Een groene, rustgevende landbouwersomgeving waar je heerlijk kunt genieten, fietsen, wandelen en proeven!

4. Le Palis – Rochehaut in Belgisch Luxemburg

Camperlocatie Le Palis ligt in het Waalse Rochehaut, een vriendelijk, klein plaatsje in de heuvelachtige streek van Bouillon. De camperplek is terrasvormig aangelegd met verharde stroken en groene plaatsen voor tafels en stoelen.

5. Nolleke’s Winning – Schalkhoven in Limburg

Nolleke’s Winning in Belgisch Limburg is een mooie ingerichte campercamping achter een antieke vierkantshoeve en heeft een verharde ondergrond. Je kunt er ontbijten, lunchen, dineren op verzoek én Belgische moezelwijnen proeven op het Weingut.

Bron: camping.be, campercontact.com

Lees ook deze artikels over kamperen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content