De beste plekjes in België om te overnachten in je camper

De beste plekjes in België om te overnachten in je camper
Charming young woman with nice smile with hat, sunglasses, backpack climing on recreational vehicle on the ocean beach at sunset.

Voor de één moet er een zwembad zijn, de ander staat het liefst midden in de natuur, ver weg van alles en iedereen. Camperlocaties zijn er in zoveel soorten en maten, maar van welke plekken ben je nu zeker dat je goed ontvangen wordt?

Lovende recensies

De website campercontact.com maakte onlangs zijn Belgische top drie van 2019 bekend. Hoe ze te werk gingen? Ze kozen camperlocaties op basis van het hoogste gemiddelde cijfer dat gasten aan een plek gaven. De locatie moest minimaal 15 afzonderlijke recensies hebben.

camper

Favoriete manier van reizen

Op reis gaan met de camper is al lang niet meer voor de 60-plusser. Deze manier van onderweg zijn en dingen ontdekken wordt ook steeds populairder onder jonge mensen. Wat wil je? De wereld ligt immers aan je voeten. Je hebt bovendien meer comfort dan bij gewoon kamperen én zit de locatie of het weer even niet mee? Dan druk je gewoon het gaspedaal in en… op naar de volgende bestemming. De ultieme vrijheid, dus!

Hier is het heerlijk vertoeven

Deze drie winnaars kregen van verschillende campergasten telkens een hoge score tussen 8 en 9. Niet twijfelen, dus!

Smart-ijs – Wingene in West-Vlaanderen

Op nummer 1 staat deze camperlocatie en daar heeft de ligging vast iets mee te maken. De camperplaats ligt bij een artisanaal ijssalon en bistro in het Vlaamse Wingene. Ook de kleinschaligheid, de voorzieningen en de rustige omgeving zorgen ervoor dat Smart-ijs gemiddeld een 9,1 scoort.

Le Palis – Rochehaut in Belgisch Luxemburg

Op de tweede plaats eindigt camperlocatie Le Palis in de Belgische provincie Luxemburg. Deze camperlocatie in het Waalse Rochehaut scoort gemiddeld 8,8. Rochehaut is een vriendelijk, klein plaatsje in de heuvelachtige streek van Bouillon. De camperplek is terrasvormig aangelegd met verharde stroken en groene plaatsen voor tafels en stoelen.

Nolleke’s Winning – Schalkhoven in Limburg

camper België

De derde plaats gaat naar camperlocatie Nolleke’s Winning in Belgisch Limburg. De gemiddelde score van deze camperlocatie is eveneens een 8,8, maar er zijn iets minder reviews. De mooie ingerichte campercamping ligt achter een antieke vierkantshoeve en heeft een verharde ondergrond. Je kunt er ontbijten, lunchen, dineren op verzoek én Belgische moezelwijnen proeven op het Weingut.

Nog meer Belgische camperpareltjes

Camping ‘De Soetelaer’ – Sint-Laureins in Oost-Vlaanderen

Deze groene en uitgestrekte camping is gelegen op de grens met Zeeuws-Vlaanderen. Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochtjes langs schilderachtige dorpjes en mooie vergezichten.

Camping Stal ‘t Bardehof – Poperinge in West-Vlaanderen

Een gezellige sfeervolle camping gelegen in het rustige Krombeke, een deelgemeente van Poperinge. De camping ligt in een bosrijk gebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Tip: de camping ligt op wandelafstand van de Paters of Abdij Sint-Sixtus van West-Vleteren. Vergeet dus vooral niet van dat hemels goud te gaan proeven!

Camping Tro Do Way – Bertogne in Belgisch Luxemburg

Deze prachtige, kleinschalige Camping Tro Do Way ligt in het bos, aan een rivier/beek. Op deze terrassencamping vind je rust, ruimte en vrijheid. Het haastige leven maakt even plaats voor het beleven en genieten van natuur en rust. Niets moet, alles mag!

Stukkenheidehof – Opitter-Bree in Limburg

Nabij de Ittervallei en de Zuid-Willemsvaart ligt er een prachtige Kempische langgevelhoeve met een grote tuin waar je je camper kunt zetten. Een groene, rustgevende landbouwersomgeving waar je heerlijk kunt genieten, fietsen, wandelen en proeven!

Bron: camping.be, campercontact.com. Beeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)