Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

6 reistrends voor de zomer van 2022

Door Elke Spelters

We mogen onze reiskoffers weer pakken! En dat we dat gretig doen, blijkt ook uit trendonderzoek van Glenaki Tourism Consultancy. Benieuwd naar de 6 reistrends voor deze zomer? Wij zetten ze met plezier voor je op een rijtje.

We lijken de coronapandemie met veel plezier achter ons te laten. Amper 18 procent piekert nog over de vraag “Wat met de pandemie?”, dat blijkt uit de vakantiebarometer van Touring. Dat we op reis willen, is duidelijk. Maar liefst 78 procent van de Belgen pakt deze zomer zijn koffers richting het buitenland. Heb jij nog geen reisje gepland? Misschien vind je wel inspiratie in deze 6 reistrends voor de zomer van 2022.

1. Meer budget

We bleven ruim twee jaar op onze honger zitten. Nu het weer kan, mag onze vakantie er best wat luxueuzer uitzien. Dat we daarvoor meestal ook een hoger prijskaartje moeten betalen, blijkt geen probleem. Het gemiddelde vakantiebudget zou volgens verschillende Belgische touroperators met maar liefst 15 procent gestegen zijn.

2. Autovakantie

Zeventig procent van de Belgen kiest deze zomer voor een autovakantie. Twee procent daarvan rijdt met een volledig elektrische wagen. Dat de auto zo in trek blijft, heeft vooral te maken met de snelheid en flexibiliteit om op een bestemming te geraken. Al doen de hoge brandstofprijzen twee op de vijf landgenoten twijfelen… Een treinvakantie zou een waardig alternatief kunnen bieden: dat zien ze bijvoorbeeld al in de Franse regio Vaucluse, maar ook in Zuid-Tirol (Italië) en Davos-Klosters (Zwitserland).

3. Last minutevakanties

Als de coronapandemie ergens voor gezorgd heeft, is het wel dat we met z’n allen veel later beslissingen nemen wat uitjes betreft. Zo schoten de boekingen bij de touroperators pas in mei in de lucht. Waar in april de helft van de hotelkamers in Malta gereserveerd was voor de zomer, steeg de bezettingsgraad begin juni naar meer dan negentig procent.

4. Unieke reizen

Het mag deze zomer allemaal een tikkeltje unieker en exclusiever. De West-Vlaamse Tanja Van Poucke organiseert met haar B&B Dar Ta’Zeppi yogasessies in de prehistorische tempels op Gozo. Met de Belgische kunstenaar Herman Janssens en zijn atelier Witruim kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan in de Franse Vaucluse. De Belgische Laure-Anne Rigaux wil met Outside the Coral dan weer ruitervakanties promoten. Zes dagen galopperen door de Portugese Alentejo of een safari te paard in Zuid-Afrika? Klinkt ons als muziek in de oren!

5. Bijzondere kortingen

Verschillende hotels in onder andere Turkije, Egypte en het Italiaanse Rimini moeten het normaal gezien vooral van Russische toeristen hebben. Maar door de oorlog in Oekraïne richten ze hun pijlen nu op Westerse gasten, die ze lokken met interessante kortingen.

6. Businessclass

Minder zakentoeristen betekent meer vrije zitjes in businessclass. Zo bedacht Ethiopian Airlines bijvoorbeeld een veilingsysteem waarbij de overgebleven business seats vlak voor vertrek door passagiers gekocht kunnen worden. Vanaf € 350 heb je dan bijvoorbeeld al een flat bed en glaasje champagne om tijdens je vlucht van te genieten.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content