Naaien voor het goede doel

Door De Redactie

Rondsurfend op het internet merk je al snel dat naaien terug hip is. Op 14 april wordt in het Gentse MIAT Van Katoen georganiseerd, een heuse naaimarathon. Met de opbrengst van dit evenement krijgen de projecten van Annick For Kenya een duwtje in de rug.

Het internet barst momenteel van de handwerkblogs. Dagelijks worden honderden zelfgemaakte creaties op het internet gedeeld met een enthousiaste achterban als gevolg. De bloggende handwerksters verenigden zich in echte handwerkclubs. Het zijn deze handwerkclubs die op 14 april de handen in elkaar slaan voor Van Katoen.

Vanaf 12u gaat in het prachtige Museum Industriële Archeologie en Textiel (MIAT) in Gent een echte naaimarathon van start. De ter plekke gemaakte creaties worden te koop aangeboden. Maar dat is niet het enige. Wie zelf aan de slag wil, kan terecht in een van de 20 workshops die georganiseerd worden. Misschien ontdek je wel je verborgen naaitalent! Al het materiaal om thuis aan de slag te gaan, vind je trouwens ook op Van Katoen. De aanwezige standhouders bieden alle materiaal aan die een beginnende of ervaren naaister nodig heeft. Daarnaast is er ook een groot aanbod aan animatie, voor klein én groot.

De opbrengst van dit alles gaat integraal naar Annick For Kenya, het ontwikkelingsproject van de vader van Annick Van Uytsel. De vader van Annick zette de droom van zijn dochter verde. Hij zorgde in Metza, een dorpje in de buurt van Mombasa, voor een waterput, medische faciliteiten en de oprichting van een naaiatelier. Met de opbrengst van Van Katoen krijgen deze projecten het nodige duwtje in de rug.

Partner Content