Getty Images

Weekendtip: natuurspeurtochten door gans België, zélfs in jouw achtertuin

Ga op 21 en 22 mei op safari dwars door België: in elke tuin, op de hoek van de straat, of tijdens één van de vele natuuractiviteiten die plaatsvinden dit weekend. Doe mee met #HOMEsafari!

Internationale Dag van de Biodiversiteit

Zondag is het de Internationale Dag van de Biodiversiteit. En die dag is broodnodig om even stil te staan bij onze tanende inheemse mix van planten en dieren. Daarom sloegen verschillende organisaties als Natuurpunt, de plantentuinen van Gent en Meise en het Agentschap voor Natuur en Bos de handen in elkaar om er een heus avontuurlijk weekend van te maken.

Op safari in eigen tuin

Ze nodigen iedereen uit om twee dagen lang op zoek te gaan naar wilde planten en dieren in de vier uithoeken van het land, zélfs in je eigen tuin. Met behulp van een smartphone en de ObsIdentify app, of in het spoor van natuurexperten, geven de planten en dieren onderweg al hun geheimen prijs. Natuurliefhebbers, jong en oud, ga met dus mee op avontuur en word een echte natuurdetective!

Zo word je natuurdetective in eigen tuin:

Dankzij de app ‘ObsIdentify’ is het gemakkelijk om de planten en dieren rondom ons te ontdekken. Scan het plantje of dier en de app vertelt jou meer over je vondst. Alle vondsten worden dan opgeslagen in de grote gegevensbank ‘waarnemingen.be’ van Natuurpunt en Natagora. Op die manier is de wetenschap weer een stukje vooruit geholpen. Want hoe meer gegevens, hoe beter we de natuur in kaart kunnen brengen.

Verder speuren

Naast je eigen tuin kun je ook eens speuren naar dat stukje braakland bij jou om de hoek, of in het park, of in één van de vele natuurgebieden die ons land rijk is. Het zal verbazen wat je er allemaal vindt.

Daarnaast kun je dit weekend ook deelnemen aan tal van fantastische workshops, wandelingen, excursies of activiteiten op kindermaat.

Alle info en het volledige programma vind je op home-safari.be.

Veel plezier!

Ook interessant om te lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content