Daarom is een boswandeling zo goed voor je!

wandeling bos

Voel jij je ook zo vrolijk na een frisse herfstwandeling in het bos? Het kleurrijke tapijt van ritselende bladeren en het vrolijk getjilp van vogels hebben er vast mee te maken. Al gaat het veel verder dan dat…

Jawel, in de herfst zijn onze bossen op z’n mooist. Geen ander seizoen leent zich dan ook voor een heerlijke boswandeling als de herfst. Maar is het puur psychologisch dat je blij wordt van de natuur? Of hebben flora en fauna wel degelijk een effect op je gezondheid?

Gezonder leven in het groen

Mensen die dichter bij de natuur wonen, zouden psychisch beter in balans zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Britse University of Exeter.

Ze onderzochten de relatie tussen de psychische gezondheid en de woonplaats van 10.000 mensen. Daaruit bleek dat bepaalde aandoeningen zoals een depressie, angstaanvallen, astma en migraine minder voorkomen bij mensen die dichter bij het groen wonen.

Buitenlucht tanken

Waarom de natuur precies zo’n positief effect heeft op onze gezondheid, is nog niet duidelijk. Volgens wetenschappers zou de lucht die je inademt heilzame stoffen bevatten. De boslucht zou bacteriën bevatten die je spijsverteringsstelsel versterken. En als dat nog niet genoeg is: we zouden negatieve ionen inademen die allergenen en andere schadelijke stoffen neutraliseren.

Goed tegen stress

Ook je stressgehalte heeft er baat bij. Je ademhaling, hartslag en stresshormonen zouden in een rustmodus komen, waardoor je je veel ontspannender voelt. En je hoeft er zelfs de deur niet voor uit! Recent onderzoek heeft aangetoond dat het kijken naar natuurdocumentaires écht ontspannend werkt, en positieve emoties zoals tevredenheid, vreugde en geluk aanzienlijk laat stijgen.

Dus, doe die stevige wandelschoenen al maar aan en trek eropuit!

Bron: wibnet.nl. Beeld: GettyImages

Lees ook:

Previous article
VIDEO: Lief biggetje en schattige kitten zijn de beste vriendjes
Next article
Na zeven jaar vechten: acteur Marc Van Eeghem stopt met chemotherapie

De warmte van een kasjmier trui aan een lage prijs + exclusief cadeau!

Altijd al gehouden van kasjmierkleding geweest. Helaas ligt de prijs die we betalen voor die warme, zachte en lichte stof aan de hoge kant. Vanuit dat oogpunt is ‘Les Comptoirs du Cachemire’ ontstaan. Zij maken hun klanten blij met 100% kasjmier kleding, voor vrouwen en mannen, aan de beste prijs. En dankzij Shedeals krijg je er zelfs een exclusief cadeautje bij. 

gratis