Niet te missen in Londen: de magische wereld van Harry Potter!

Door De Redactie

Als je beslist om een bezoekje te brengen aan Londen dan zijn er een paar adresjes die je sowieso moet zien. De Harry Potter Warner Bros Film Studios bijvoorbeeld. Een aanrader voor jong en oud. En vergeet ook deze vier andere toppers niet!

Notting Hill

Of je nu fan bent van de beroemde film met Hugh Grant en Julia Roberts of niet, dit plekje moet je zien! Notting Hill is een relatief klein straatje met kleurrijke huisjes en winkeltjes. Dankzij het succes van de film uit 1999, is het uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Helaas merk je dit soms ook aan de winkeltjes en prijzen.

Camden Market

Op zoek naar een souvenir of zin in een snelle hap? Dan móet je naar Camden Market. Je vindt er honderden kraampjes met kleding, juwelen, handtassen, zeepjes, unieke gadgets en veel handgemaakte spulletjes. Daarnaast zijn er ook veel eetkraampjes waar je  je honger kunt stillen. Proef zeker zelfgemaakte donuts, pikante Tikka Masala of Fish & Chips.

National History Museum

Als je even genoeg hebt van de stadsdrukte, is het immense National History Museum een aanrader. Er zijn vier verschillende zones met elk hun eigen thema waaronder dinosaurussen, walvissen, evolutie van de mens, ecologie, natuurverschijnselen… en noem maar op. Reserveer zeker een paar uur, maar liefhebbers kunnen in dit museum dagen doorbrengen. Zeker als je ook de tijdelijke tentoonstelling wilt zien. Momenteel te bezichtigen: Wildlife Photographer of The Year, Sensational Butterflies en Otherworlds. Meer informatie vind je hier.

Tower of Londen

Deze historische plek is een aanrader als je alles wilt weten over The Tudors en Hendrik VIII. Je kunt er niet alleen kostuums, harnassen, schilderijen en cellen bezichtigen, maar ook de kroonjuwelen van Koningin Elizabeth II. Sluit je  aan bij een groep en luister naar de verhalen van The Beefeaters (ceremoniële bewakers van de Tower of London) over de terechtstellingen, de executies en de geschiedenis van deze (toch wel) duistere plek.

The Harry Potter Warner Bros Studio Tours

Tijd voor magie! Net buiten het drukke centrum van Londen vind je de unieke sets uit de legendarische Harry Potter-films. Van Harry Potters bezemkast tot The Great Hall in Hogwarts waar de leerlingen eten en drinken. Je leert er ook de magie achter Quidditch (of Zwerkbal) en kunt enkele indrukwekkende attributen van dichtbij bekijken. Nu tijdelijk is er de Hogwarts Express. Je bezoek is helemaal compleet met een boterbiertje en chocolade kikker. De shop doen de ogen van je kinderen vast duizelen. Een echte aanrader die je nu met Libelle Shedeals kunt bezoeken met een topkorting! Meer informatie over de Studio Tours vind je hier.

Zin om één van deze plekjes te bezoeken? Boek dan nu dankzij Libelle en Shedeals een driedaagse naar Londen vanaf €199. Met een kleine meerprijs kun je ook  The Harry Potter Warner Bros Studios bezoeken! Waar wacht je nog op: prik je data en maak er een onvergetelijke en magische cityrip van!

 

 

Partner Content