Getty Images

Nieuw televisieseizoen: zo ziet het najaar eruit

Door De Redactie

Nu we de vakantiedagen achter ons laten, kruipen we met z’n allen weer net iets sneller voor de buis. Dekentje, hapje en genieten maar! Het nieuwe televisieseizoen ziet er alleszins veelbelovend uit. Dit kun je dit najaar verwachten.

Een nieuw televisieseizoen: dit staat op de planning

Dwars door België

Arnout Hauben was halfweg zijn avontuur ‘Dwars door de Middellandse Zee’ toen de coronacrisis uitbrak. En dus werd het noodgedwongen Dwars door België. In drie weken tijd legde hij samen met zijn camera- en zijn geluidsman de GR 129, het langste Grote Routepad van ons land, te voet af, van Brugge naar Aarlen. Een avontuurlijke tocht van 500 kilometer waarbij hij niet alleen bezienswaardigheden, maar vooral ook interessante mensen tegenkomt. Hun verhalen vertellen de grote en kleine geschiedenis van België.

Dwars door België, vanaf 31 augustus op één.

Château Planckaert

Ex-coureur Eddy Planckaert heeft al een B&B en vakantiewoningen uitgebouwd in de Ardennen, maar had een nog grotere droom: met zijn hele gezin een verwaarloosd kasteel in Frankrijk ombouwen tot een charmante chambre d’hôtes. Samenwerken is een must, tegenslagen overwinnen een uitdaging. Hoe en of hun plan gelukt is, zie je op één.

Château Planckaert, vanaf 6 september op één.

Meisjes

Na het zeer populaire wtFOCK pakt Ketnet vanaf 1 september uit met ‘Meisjes’. Het principe is hetzelfde: de reeks speelt zich online af en volgt het leven en de avonturen van vier vriendinnen, in realtime en ‘digital first’. Als de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, dan zie je het videofragment op dat ogenblik online. En net zoals bij wtFOCK worden alle fragmenten op het einde van de week gebundeld.

Meisjes, vanaf 1 september op de online platformen van Ketnet, de wekelijkse compilatie ook op Ketnet.

Door de ogen van Axel

Voor Axel Daeseleire ten prooi viel aan het coronavirus, leefde hij vijf dagen en nachten lang mee met de patiënten van een brandwondencentrum, de bewoners van een voorziening voor mensen met een verstandelijke handicap en die van een forensisch psychiatrisch centrum. Deuren die normaal gezien voor buitenstaanders gesloten blijven.

Axel gaat binnen, vanaf 31 augustus op vtm.

Cel Vermiste Personen

Al 25 jaar, sinds de zaak Dutroux, gaat de Cel Vermiste Personen op zoek naar mensen die van de aardbodem verdwenen lijken. Fatma Taspinar was nieuwsgierig naar hoe de Cel dit aanpakt en welke cases hen het meest bijgebleven zijn, en liep een tijdje met hen mee.

Cel Vermiste Personen, vanaf 1 september op één.

Filip van België: de lange weg naar de troon

Op 15 april van dit jaar werd koning Filip 60. Hij gaf zijn critici het nakijken en zit al meer dan zeven jaar stevig op de troon. Filip van België: de lange weg naar de troon zoomt in op de belangrijkste momenten uit zijn leven, aan de hand van archiefbeelden en interviews met journalisten, politici en mensen uit zijn entourage.

Filip van België: de lange weg naar de troon, vierdelige documentaire, vanaf 21 september op canvas.

Veel Tamtam

Snapt de jeugd nog waarom ze in Sint-Truiden Tattepoem tegen appeltaart zeggen? Zijn de boomers nog mee met het hippe chattaaltje van de millennials? Elke dag komen er nieuwe woorden, afkortingen en emoji’s bij, maar begrijpen we elkaar eigenlijk nog? Jonas Van Geel zoekt het uit in de panelquiz ‘Veel Tamtam’.

Veel Tamtam, met Jonas Van Geel, vanaf 2 september op vtm.

Andermans zaken

Wie denkt dat Kamal Kharmach alleen maar een lolbroek is, zit er stevig naast. Hij heeft economie gestudeerd en geeft bedrijfseconomie aan een Antwerpse hogeschool. Vanuit die expertise en vanuit zijn eigen ervaring, helpt hij andere ondernemers om hun zaak recht te houden of krijgen.

Andermans zaken, vanaf 2 september op één.

Undercover

Na haar opdracht met Bob (rol van Tom Waes) op de camping heeft Kim genoeg van haar werk als undercoveragente. Ze begint aan een nieuwe job bij een mensenrechtenorganisatie, maar als ze geconfronteerd wordt met illegale wapenhandel, roept ze de hulp van Bob in. Zo rolt die, tegen de regels in, toch weer in een undercoveravontuur en komt hij op een cowboyranch terecht. Ondertussen zint drugsbaron Ferry Bouman vanuit de gevangenis op wraak…

Undercover seizoen 2, vanaf 6 september op één.

Later dit najaar

Team Scheire 2

Dat gamen, zelfstandig naar school gaan of zorgeloos sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend is, maar dat je met wat technologische creativiteit toch tot een oplossing kunt komen, dat leerde het eerste seizoen van Team Scheire ons. Ook in de tweede reeks bedenkt Lieven Scheire en zijn team van uitvinders, ingenieurs en wetenschappers slimme oplossingen die een leven ingrijpend kunnen veranderen. Dat van Tatjana, bijvoorbeeld, die aan tinnitus lijdt, en van Kenny, die verlamd is en zijn kunstwerken in graffiti op de muur wil zetten. Hartverwarmende televisie!

Team Scheire 2, de eerste afleveringen nu al op vrtnu, vanaf 13 oktober de hele reeks op canvas.

Lisa

Halfzussen Lisa en Katja gaan aan de slag in een hip marketingbureau, waar ze met grote ogen kijken naar de bruisende reclamewereld vol creatievelingen, vloggers en influencers. Eén collega in het bijzonder trekt hun aandacht: Jonas. Zal Lisa haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent?

Lisa, met Tinne Oltmans, Anouck Luyten en Oscar Willems, later dit najaar op vtm.

Exit

In de Noorse serie Exit maak je kennis met vier steenrijke, maar totaal immorele ondernemers uit Oslo. De dertigers verdienen geld als slijk en denken dat er daardoor voor hen geen grenzen zijn. Ze gooien zich op drank en drugs, tonen weinig respect voor hun partner en etaleren hun hoogmoed voor een journalist. Dat de reeks gebaseerd is op echt gebeurde verhalen maakt de reeks enkel nog hallucinanter.

Exit, vanaf 2 december op canvas.

De Windsors

Wie niet genoeg kan krijgen van koninklijk moois en zich met plezier verlekkert aan de intriges en glamour van het Britse koningshuis, zit goed met De Windsors. Van aan de Eerste Wereldoorlog en de fratsen van Edward die de troon liet staan voor zijn grote liefde Wallis Simpson, tot aan het wel en wee van de prinsen Harry en William, deze reeks is een boeiende les in geschiedenis met historisch beeldmateriaal en tal van experts.

De Windsors, vanaf 17 november op canvas.

Black-Out

De afgelopen jaren werd elke winter wel gevreesd voor een afschakelplan, maar in Black-out gebeurt het echt: het licht gaat uit in België. Niet door een tekort aan energie, maar door sabotage. Tegelijk wordt de dochter van Annemie Hillebrand, de premier van België, ontvoerd. Zij moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders.

Black-Out, met Sara De Roo en Geert Van Rampelberg. Later dit najaar op één.

Bake Off Vlaanderen én Bake Off Junior

Wie tijdens de lockdown nog meer verslingerd geraakt is aan bakken, kan z’n hart ophalen met een nieuw seizoen van Bake Off Vlaanderen. Ook dit seizoen probeert Wim Opbrouck de moraal van de kandidaten hoog te houden. Dat ook kleine bakkertjes grootse dingen uit de oven kunnen toveren zie je in Bake Off Junior, met Jeroom als verrassende gastheer. Om naar uit te kijken!

Bake Off Vlaanderen en Bake Off Junior, later dit najaar op vier.

Ze zeggen dat

Hoe goedkoper de wijn, hoe groter de hoofdpijn. In een openbaar toilet is het eerste toilet het properst. Iedereen kent die beweringen, maar zijn ze ook waar? Dina Tersago en Andy Peelman zoeken het uit. Wat klopt en wat niet?

Ze zeggen dat, later dit najaar op vtm.

Reizen Waes: Vlaanderen

Net als Arnout Hauben moest ook Tom Waes het dit seizoen dichter bij huis zoeken, maar met de hulp van 3000 tips van één-kijkers ontdekte hij dat er ook in eigen streek heel wat te beleven valt. Zo probeert hij in Oost-Vlaanderen een vergeten culinaire traditie uit, krijgt hij in de Westhoek een tip over de mysterieuze dood van zijn overgrootvader tijdens de oorlog, en leert hij ook zijn thuisstad Antwerpen van een heel andere kant kennen.

Reizen Waes: Vlaanderen, later dit najaar op één.

Over de oceaan

Zonder enige zeilervaring stappen Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Otto-Jan Ham, Evi Hanssen, Dominique Persoone en Charlotte Vandermeersch aan boord van een zeiljacht om de Atlantische Oceaan over te zeilen. Met niet meer begeleiding dan die van zeerot Piet Smet. Hoe gaan ze om met de grillen van de natuur? En met die van hun medereizigers? En hoe houden ze het vol, drie weken zonder bereik?

Over de oceaan, nu al op Play, dit najaar op Vier.

Nog meer ontspanideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content