Nieuwe dvd van de week (8)

Door De Redactie

Voor wie hem enkele maanden geleden nog niet zag in de bioscoop, is hij nu ook verkrijgbaar op dvd: "De Avonturen van Kuifje: het geheim van de Eenhoorn".

Nieuwe dvd

Vorig jaar zat iedereen op het puntje van zijn stoel toen deze langverwachte animatiefilm in de bioscoop kwam. Want niemand minder dan Steven Spielberg nam de avonturen van Kuifje onder handen en raakte hiermee aan de streng bewaakte erfenis van Hergé. Maar Spielberg koppelt nostalgie aan technologie zonder daarbij de Belgische stripkunst uit het oog te verliezen en levert pure filmmagie af. Chapeau!

Kuifje en Bobbie ontdekken dat een schaalmodel van het prachtige zeilschip De Eenhoorn een groot geheim met zich meedraagt. De jonge reporter wil het mysterie ontrafelen en krijgt het daardoor al snel aan de stok met slechterik Sacharin. Samen met Kapitein Haddock en detectiveduo Jansen en Janssen reist Kuifje de wereld rond om het geheim op te lossen.

Natuurlijk bevat de dvd ook heel wat extra’s die onder andere tonen hoe Kuifje van stripfiguur verandert in een levensecht filmpersonage. Echte fans schaffen zich maar beter de Blu-ray aan want daar staat nóg meer info op. Daar wordt bijvoorbeeld uit de doeken gedaan hoe de motion capture-techniek werkt.

Wist je dat?
•    Steven Spielberg wou aanvankelijk een live-action film maken, maar producer Peter Jackson overtuigde hem dat de motion capture-techniek de beste was om het werk van Hergé met het nodige respect te behandelen.

•    De regisseur kocht de filmrechten al in 1983. Hij huurde toen de schrijfster van ‘E.T.’ in om het Kuifje-script neer te pennen. Uiteindelijk waren het Edgar Wright en Joe Cornish die het definitieve verhaal op papier zetten. Zelfs Jack Nicholson werd toen al aangezocht om de rol van Kapitein Haddock voor zijn rekening te nemen. Maar het was Andy Serkins die met de rol ging lopen.

•    Ook Roman Polanski was geïnteresseerd in de regie van deze film.

•    Steven Spielberg werd een grote Kuifje-fan toen hij in 1981 een review van zijn Indiana Jones-film ‘Raiders of the Lost Ark’ onder ogen kreeg waarbij de vergelijking met de Kuifje-avonturen werd gemaakt. Hergé op zijn beurt was dan weer een grote Spielberg-fan en liet meermaals weten dat hij de regisseur geknipt vond om Kuifje-strips te verfilmen.

© 2011 Columbia Pictures Industries, Inc., DW Studios L.L.C. and Hemisphere –
Culver Picture Partners I, LLC. All Rights Reserved.

 

Partner Content