Nieuwe film en dvd van de week (29)

Door De Redactie
Deze week bestormt het zoontje van Will Smith de bioscoop in The Karate Kid en krijgt Liam Neeson het moeilijk om zijn vrouw trouw te blijven in Chloé.

Nieuwe films

De karate kid van Will Smith

Apetrots liep acteur Will Smith over de rode loper van de première van The Karate Kid. Niemand minder dan zijn eigen zoontje Jaden schittert namelijk in de hoofdrol van deze remake uit 1984. Het verhaal is nog steeds hetzelfde. De 12-jarige Dré verhuist met zijn moeder naar China, maar kan er moeilijk zijn draai vinden. Wanneer hij gepest wordt door een stel bullebakken, besluit hij karate te leren bij de conciërge van de school (Jackie Chan) die eigenlijik een geheime Kung Fu-meester is. Algauw blijkt Dré over een uitzonderlijk talent te beschikken… De vriendschap tussen beiden is ontroerend, de gevechtsscènes van de kleine jongen indrukwekkend. Resultaat: een remake die misschien wel straffer is dan het origineel. De cijfers liegen er alvast niet om: in Amerika kwam de film meteen binnen op de eerste plaats! Jaden moet dus écht niet onderdoen voor papa Will!

The Karate Kid

Nieuwe dvd

Jaloezie en lust

Omdat Catherine (Julianne Moore) vermoedt dat haar man David (Liam Neeson) het niet zo nauw neemt met de huwelijkse trouw, huurt ze de bloedmooie Chloé (Amanda Seyfried) in. Deze verleidelijke escortdame brengt al snel verslag uit van haar spannende afspraakjes met David waardoor Catherine verscheurd wordt door tegenstrijdige gevoelens. Jaloezie en lust wisselen elkaar af en brengen de relatie van David en Catherine danig in gevaar. Sensuele prent die een beetje doet denken aan Basic Instinct.

Chloé

Partner Content