Nieuwe film en dvd’s van de week (25)

Door De Redactie
Justin Timberlake en Cameron Diaz doen hun relatie nog eventjes over op het witte doek. Op dvd trekt True Grit alle registers open en mag Jack Nicholson nog eventjes opdraven in een romcom.

Nieuwe films

Cupido in de leraarskamer

Vier jaar na hun romance zijn Cameron Diaz en Justin Timberlake nog altijd goeie vriendjes. Zo bewijst hun samenwerking in de nieuwste komedie “Bad Teacher”. Daarin speelt Diaz de onbeleefde, vloekende, zuipende lerares Elizabeth. Wanneer ze gedumpt wordt door haar verloofde heeft ze nog maar één doel voor ogen: zo snel mogelijk een knappe, rijke opvolger vinden. En die lijkt ze gevonden te hebben in de nieuwe leraar Scott (Timberlake). Maar er zijn kapers op de kust, want ook haar collega Amy heeft haar zinnen op hem gezet. Intussen is de gymleraar tot over zijn oren verliefd op Elizabeth. Liefdesperikelen alom in de leraarskamer van een Amerikaanse highschool.

Bad Teacher

Nieuwe dvd’s

Wraak in slow motion

In deze western draait alles rond de 14-jarige Mattie (Steinfeld) die de dood van haar vader wil wreken en daarvoor de hulp inroept van Booster (Jeff Bridges). Wat volgt is een trage, maar mooi in beeld gebrachte prent. Jeff Bridges kreeg er een Oscarnominatie als beste acteur voor en de jonge Hallee Steinfeld eentje als beste actrice in een bijrol. Maar “True Grit” van de gebroeders Coen wist uiteindelijk geen enkele Oscar te verzilveren.

True Grit

Verweven levens

Lisa (Reese Witherspoon) heeft altijd geleefd voor haar sport, maar wanneer ze haar plek binnen het softbalteam kwijt raakt, weet ze niet waar ze het heeft. Ze stort zich in een avontuurtje met honkbalspeler én vrouwenversierder Matty (Owen Wilson). Op hetzelfde moment wordt zakenman George (Paul Rudd) onterecht beschuldigd van financieel gesjoemel. De twee lopen elkaar tegen het lijf: is dit het begin van iets moois? “How do you know” is een voorspelbare, maar toch grappige film die Jack Nicholson wist te strikken als de vader van George.

How Do You Know

Partner Content