Nieuwe film en dvd’s

Door De Redactie
Moederliefde in de bioscoop en karategeweld op dvd!

Nieuwe films

Als u dit jaar één film gaat zien, laat het dan ‘Mother and Child’ zijn. Een ontroerende, hartverscheurende maar ook hoopvolle prent over adoptie. We volgen drie vrouwen: Karen (Annette Bening) werd op haar veertiende gedwongen om haar baby af te staan. Na jaren van gemis besluit ze haar dochter te zoeken. Carrièrevrouw Elizabeth (Naomi Watts) wordt onverwacht zwanger van haar baas (Samuel L. Jackson). Voor het eerst wil ze weten wie haar echte moeder is. En dan is er Lucy, zij ziet adoptie als de laatste kans om haar huwelijk te redden. Drie vrouwen, drie verhalen die op een sublieme manier met elkaar worden verweven. Regisseur Rodrigo Garcia bewijst met ‘Mother and Child’ dat hij de intelligentie en gevoeligheid van zijn vader, schrijver Gabriel Garcia Marquez, heeft geërfd.

Mother and Child (Rodrigo Garcia)

Nieuwe dvd

Kiyaaaa!

De 12-jarige Jaden Smith, zoon van ster Will Smith, heeft in deze remake van ‘The Karate Kid’ voor het eerst de hoofdrol te pakken en hij staat zijn mannetje naast ouwe rot Jackie Chan. Dre (Smith) verhuist samen met zijn moeder naar China waar hij al gauw gebruikt wordt als boksbal door een aantal klasgenoten. Klusjesman Mr. Han (Chan), een echte kungfu grootmeester, komt tussenbeiden en leert Dre de kneepjes van het vak. Een meer dan aardige remake van de gelijknamige film uit de jaren ’80.

The karate kid (Harald zwart)

Beestenboel

Dan (Brendan Fraser) verhuist voor zijn job naar een klein stadje waar hij de leiding krijgt over een bouwproject. Op zich geen probleem natuurlijk, maar wanneer hij de opdracht krijgt om een heel bos te veranderen in een woonwijk, komen de dieren in opstand! Onder leiding van een op wraak beluste wasbeer beginnen de bosbewoners Dan te terroriseren. Een leuke familiefilm die vooral op de lachspieren van de kleinsten zal werken.

De Bonte Brigade (Roger kumble)

Partner Content