Nieuwe films en dvd’s van de week (15)

Door De Redactie
Deze week belanden we dankzij de film- en dvdreleases in de Afrikaanse savanne, Australië én in een zoektocht naar vriendschap!

Nieuwe films

Man zoekt beste vriend

Peter Klaven (Paul Rudd) is pas verloofd, maar komt tot de conclusie dat hij helemaal geen vrienden heeft voor op zijn trouwfeest. Hij gaat “man-daten”, in de hoop een vriend te vinden die zijn getuige kan zijn. Als hij zo’n man gevonden heeft, komt zijn relatie onder druk te staan. Leuk om te zien hoe de weg naar vriendschap tussen twee mannen verloopt.

I Love You Man (John Hamburg) ***

Voorlezen kan gevaarlijk zijn

Bij het hardop voorlezen voor zijn dochter Megan (Eliza Bennett), ontdek Mortimer Folchart (Brendan Fraser) dat hij de gave heeft om personages uit boeken tot leven te laten komen. Maar wanneer hij het boek “Inkheart” leest, komen een aantal figuren hem kidnappen en moet zijn dochter hem redden…

Inkheart (Iain Softley) ***

Nieuwe dvd’s

Passie, liefde en avontuur

Lady Ashley (Nicole Kidman) zegt haar luxeleventje vaarwel voor een bestaan in de Australische outback. Om haar ranch te beschermen, trekt ze een ruige veedrijver (Hugh Jackman) aan. Ze worden halsoverkop verliefd, reizen naar de mooiste streken ter wereld, maar raken elkaar kwijt tijdens bombardementen in Darwin. Prachtige film, die bulkt van passie en avontuur!

Australia (Baz Luhrman) ***

Gecrasht in Afrika

Nadat Alex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraf en Gloria het nijlpaard in het eerste deel strandden op Madagascar, willen ze in deze sequel terug naar de dierentuin in Manhattan. Maar hun vliegtuig crasht…in de Afrikaanse savanne! In “Madagascar 2” krijg je meer van dezelfde pret, met de stemmen van Francesca Vanthielen, Michaël Pas, Alex Agnew, Warre Borgmans en Dieter Troubleyn.

Madagascar: Escape 2 Africa ***

Partner Content