Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
VRT & VTM

Deze nieuwe tv-programma’s wil je zeker niet missen deze week

Door Hanne Bral

Alsof we nog geen keuzestress genoeg hebben, start er deze week weer een resem aan nieuwe tv-programma’s. Wij maakten alvast een lijstje van onze favorieten!

Nieuwe tv-programma’s die je zeker niet wilt missen

1. Reizen Waes: Wereldsteden

nieuwe tv-programma's
VRT

Een van de nieuwe tv-programma’s waar we het meest naar uit kijken, is het nieuwe seizoen van Reizen Waes: Wereldsteden. Tom Waes trok eerder dit jaar al naar metropolen als Mexico City en Caïro. Deze keer trekt hij eropuit in nog meer zuiderse oorden. Van Mumbai (India) en Nairobi (Kenia), over São Paulo (Brazilië) tot Dubai (Verenigde Arabische Emiraten): een voor een steden die hoogstwaarschijnlijk op onze bucketlist zullen staan na het zien van dit programma!

Reizen Waes: Wereldsteden, vanaf maandag 24 oktober om 20u40 op Eén en via VRT MAX.

2. Durf te vragen

nieuwe tv-programma's
VRT

Hoe vaak wissel jij van onderbroek? Heb je weleens iemand gedood? Ben je niet gewoon onzeker? Ook tijdens het vierde seizoen van Durf te vragen stelt Siska Schoeters interessante, grappige, maar vooral gedurfde vragen aan verschillende groepen mensen. Mensen voor wie we stiekem veel vragen hebben, maar die we niet altijd durven stellen. Wie er allemaal dit seizoen aan bod komt? Lesbische vrouwen, veteranen, sikhs, pleeggezinnen, daklozen, mensen die plastische chirurgie deden, mensen met autisme, blinden en slechtzienden.

Durf te vragen, vanaf woensdag 26 oktober om 20u35 op Eén en via VRT MAX.

3. Ons DNA

nieuwe tv-programma's
VTM

Hoe komt het dat we de helft van onze genen delen met een banaan? Bepaalt ons DNA of je muzikaal toon kunt houden? En kunnen we DNA aanpassen om ziektes te voorkomen of te genezen? In het nieuwe VTM-programma ‘Ons DNA’ duiken Frances Lefebure en Lieven Scheire elke week in het DNA van bekende en minder bekende Vlamingen, waaronder Dina Tersago en Koen Wauters. Ook helpen Lieven en Frances mensen in hun persoonlijke zoektocht naar verre of verloren familie. Kunnen ze grootse familieraadsels oplossen aan de hand van één enkel DNA-staal?

Ons DNA, vanaf donderdag 27 oktober om 20u35 bij VTM en via VTM GO.

4. Château Planckaert

nieuwe tv-programma's
VRT

Ook de geliefde familie Planckaert is weer op de buis deze week. Ze trekken opnieuw naar Frankrijk, waar ze grootste plannen hebben. De sluiting van hun Ardense chambres d’hôtes is het einde van een belangrijk hoofdstuk, maar in de plaats wordt de eerste Planckaert-glamping geboren in Frankrijk. En dan is er natuurlijk ook Junior, die afgelopen voorjaar de liefde vond bij Pauline. Ook zij wordt helemaal ondergedompeld in het familiegebeuren. Tot slot is er nog het ingrijpende verlies van mémé Clara, dat ervoor zorgt dat het leven van de Planckaerts nooit meer hetzelfde zal zijn.

Château Planckaert, vanaf zondag 30 oktober om 20u op Eén en via VRT MAX.

5. Onder Vuur

Onder vuur
VRT

Nog een van de nieuwe tv-programma’s om naar uit te kijken, is het nieuwe seizoen van de fictiereeks Onder Vuur. Enkele sterke acteurs vervoegen de cast, waaronder Guga Baúl en Jennifer Heylen. Bij het begin van het tweede seizoen is er een jaar verstreken. De dood van geliefde brandweervriend Vincent veroorzaakt veel verdriet én een probleem van onderbemanning in de kazerne Post Oosteroever. Wanneer de komst van een nieuw windmolenpark leidt tot aanhoudende rellen bij de visserij, komen de brandweervrienden ongewild in de vuurlinie te staan. Door de opeenstapeling van incidenten dreigt de hechte ploeg uit elkaar te vallen. En zo komt het voortbestaan van de kazerne op het spel te staan …

Onder vuur, vanaf zondag 30 oktober om 20u40 op Eén en via VRT MAX.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!