Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op stap in het bos

Door De Redactie
Nu de herfst gearriveerd is, trekken heel wat mensen richting bos om een frisse wandeling te maken. Onderweg kom je natuurlijk heel wat moois tegen zoals paddenstoelen, maar wist je dat het verboden was in openbare bossen en natuurgebieden om deze te plukken? Bovendien ben je niet zeker of de paddenstoelen wel eetbaar zijn!

In Vlaanderen komen bijna 4.000 soorten paddenstoelen voor. Je vindt ze in allerlei kleuren en vormen, in bossen, graslanden, op composthopen en houtsnippers… Het herkennen van paddenstoelen is vaak specialistenwerk, vele soorten zijn moeilijk uit elkaar te houden. Toch zijn er een aantal gemakkelijk herkenbare soorten. En die kan je allemaal terugvinden op www.natuurpunt.be/paddenstoelen.

Bovendien kan je er gratis een infoblad met meer dan 60 gemakkelijk te herkennen soorten downloaden. Handig om mee te nemen om je eerstvolgende herfstwandeling!