5x fabelachtige panorama’s in Wallonië: geniet van het uitzicht

5x fabelachtige panorama's in Wallonië: geniet van het uitzicht

Als je op vakantie gaat, is een prachtig uitzicht over de natuur of de stad die je bezoekt altijd een fijne extra. Maar wist je dat je daarvoor helemaal niet zo ver hoeft te reizen? Ook in Wallonië vind je prachtige panorama’s die je even doen stilstaan. Geniet ervan!

Geen drukte, wél ontspannen op vakantie

Een vakantie in eigen land is absoluut de moeite waard. En neen, daarvoor hoef je echt geen druk gevulde planning op te maken zodat je toch maar zoveel mogelijk gezien hebt. De kunst is om het juiste plekje te vinden dat jou het ultieme vakantiegevoel geeft. Wil je graag tot rust komen en vooral genieten van het prachtige landschap? Dan tonen wij je 5 plekjes in Wallonië waar je niet alleen heerlijk ontspant, je krijgt er ook de mooiste panorama’s nog eens gratis bovenop.

5x prachtige panorama’s in Wallonië

1Botassart: langs de oevers van de Semois

Le Tombeau de Géant (het graf van de reus) in het dorpje Botassart is een echt begrip in Wallonië. Van aan het prachtige uitkijkpunt kun je de Semois door het groene landschap zien kabbelen. Hét perfecte vertrekpunt bovendien voor een fijne wandeling door de natuur. Klik hier voor de gedetailleerde route van maar liefst 13 km lang. Klinkt als een geslaagde daguitstap, niet?

2Le Hérou: steile rotswanden en grillige natuur

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bianca Jans (@bianca.jans) op

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een streling voor het oog, maar verdomd pittig om de top te bereiken. De rotsformaties van Le Hérou zijn niet alleen adembenemend, de hele site werd in 1937 geklasseerd als ‘Patrimoine majeur de Belgique’. Je vindt dit rotsachtig gebied bij Nadrin, tussen Houffalize en La-Roche-en-Ardenne.

3Malmedy op z’n mooist: le Rocher de Falize

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tanguy Géradon (@trip_any_time) op

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Rocher de Falize in Malmedy is een overhangende rotsformatie mét prachtig uitzicht over de omgeving. Parkeer je wagen in het dorpje Bellevaux en volg de bordjes met de blauwe rechthoek om tot het hoogste punt te komen. Neem er je tijd voor, want je komt er heerlijk tot rust.

4Fondry des Chiens: het paradepaardje van de Ardennen

Wist je dat de Fondry des Chiens een beschermde plaats is? Je vindt dit 20 meter diepe zinkgat in het natuurpark van Viroin-Hermeton, nabij Nismes. Het is niet alleen erg imposant, het is daarbovenop een van de mooiste uitzichten van onze Belgische Ardennen. De verweerde kalksteen staat in schril contrast met de rest van de indrukwekkende groene omgeving. Echt een bezoekje waard!

5Rochehaut in de schijnwerpers

In Rochehaut kijk je vanop een uitstekende rotspunt uit boven een lus van de Semois. Je zult er niet ver voor moeten gaan zoeken, want deze plaats is gekend voor dit prachtige uitzicht. De Semois kronkelt rond het dorpje Frahan en trekt een spoor door de natuur. Dit zijn de Ardennen op hun best. De perfecte mix van water, natuur en zicht op pittoreske dorpswoningen.

Beelden: Getty Images en Instragam @trip_any_time en @bianca.jans

Nog meer inspiratie in eigen land:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)