Peter Van den Begin steelt show in Oliver!

Door De Redactie
Zondagavond 5 december vond de première plaats van de musical Oliver! met onder andere Peter Van de Velde en Peter Van den Begin in de hoofdrollen. Maar niet alleen zij speelden na maanden voorbereiding de pannen van het dak. Meer dan 200 medewerkers zorgden ervoor dat het publiek enthousiast naar huis gingen.

Oliver! speelt zich af in het grauwe 19de-eeuwse Londen. De negenjarige Oliver Twist woont in een somber weeshuis, waar de tirannieke Mr. Bumble de scepter zwaait. Op een dag beslist Oliver om meer pap te vragen aan Mr. Bumble… Die wordt woedend om zoveel brutaliteit en besluit Oliver als werkkracht te verkopen aan de begrafenisondernemer Mr. Sowerberry. Oliver komt terecht in de donkere wereld van doodskisten, kransen en lijken. Niet meteen de vrolijkste omgeving…

Na een ruzie met de familie Sowerberry weet Oliver te ontsnappen en begint hij aan een lange en eenzame tocht door de straten van Londen. Terwijl hij door Londen doolt, ontmoet hij “The Artful Dodger”, een welbespraakte jongen van zijn leeftijd. Hij overtuigt Oliver om mee te komen naar het “hol van Fagin”. Fagin is een zonderling die kinderen van de Londense straten plukt en hen opleidt tot professionele zakkenrollers. De kinderen bezorgen Fagin de buit in ruil voor onderdak in zijn dievenhol onder de grond: de riolen. Al snel wordt Oliver ingeleid in het boevenwereldje en wordt de “gang” zijn thuis.

De 11-jarige Timon Sonier klonk bij zijn eerste solo-noten nog een beetje onzeker, maar na enkele seconden wist hij ieders hart te veroveren met z’n geweldige stem, enthousiasme én charisma. De ideale “man” om Oliver Twist te spelen dus. Naast knappen rollen van onder andere An Lauwereins, Piet Vansichen en Peter Van de Velde (als de duistere en gevaarlijke Bill Sikes), was het toch vooral Peter Van den Begin die de show stal.

Als de hebzuchtige Fagin laat Peter zien dat ook het musical-genre op z’n lijf geschreven is. Hij speelt en bespeelt het publiek en maakte zelfs een hilarisch zijsprongetje naar “Debby & Nancy”, de talkshow waarin hij samen met Stany Crets te zien was al vrouw.

Verder nog veel lof voor de indrukwekkende decors die Londen perfect tot leven wisten te brengen.  Deze familiemusical is na “The Sound of Music” dus opnieuw een schot in de roos. Let wel op: voor de allerkleinsten duurt de voorstelling van 2 uur en half misschien net iets te lang.

Wil jij ook graag genieten van deze musical? Dat kan in Capitole Gent (tot en met 18 december 2010) of in de Stadsschouwburg Antwerpen (vanaf 25 december 2010 tot en met 23 januari 2010). Tickets kan je bestellen via Music Hall.

Partner Content